Χαλκιδική: Στη γενέτειρά του 45 χρόνια μετά ο ήρωας Παύλος Παυλούδης (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τον τόπο του για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του και επέστρεψε ως ήρωας. Ο έφεδρος ανθυπασπιστής Πεζικού Παύλος Παυλούδης από τον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής, ο οποίος το 1974 είχε τον βαθμό του λοχία και υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ ήταν αγνοούμενος. Τα οστά του εντοπίστηκαν στο Κιόνελι και η σχετική ταυτοποίηση έγινε έπειτα από εξεταση DNA.

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε το πρωί του Σαββάτου η άφιξη των

οστών στη γενέτειρά του, όπου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης, ο Διοικητής του ΓΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος, Κωνστατίνος Κούτρας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος, Ηλίας Λεοντάρης, ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αγαπητός Παρδάλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Κοινότητας, εκπρόσωποι Κυπριακών Οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

"Σήμερα αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο, είναι ο αδελφός που δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε" τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινότητας.

"Μια επιστροφή όπως του άξιζε του ήρωα στον Άγιο Νικόλαο, μια επιστροφή που περίμενε η οικογένειά του 45 ολόκληρα χρόνια. Αθάνατος Παύλε Παυλούδη, ας γίνεις παράδειγμα στους νέους", ανέφερε ο Δήμαρχος Σιθωνίας.

Στη συνέχεια το οστεοκιβώτιο μεταφέρθηκε, με τη συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου έγινε η ταφή στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων.

Πηγή: halkidikifocus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα