Θοδωρής Ζάρας: Άμυνα, μεταγραφές και χημεία τα "κλειδιά" της βελτίωσής μας

Ο Θοδωρής Ζάρας, ανέλυσε τη Σαλόν, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι το αυριανό παιχνίδι, ενώ μίλησε για τα "κλειδιά" της βελτίωσης που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Εκπτώσεις για όλους από -70% στα PAOK FC Official Stores

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA στο πλαίσιο της media

day του ΠΑΟΚ:

Για τη Σαλόν, είπε: "Είναι μία καλή και επικίνδυνη ομάδα. Έχει δέκα παίκτες έμπειρους, είναι καλή ομάδα επιθετικά και πρέπει να κερδίσουμε γιατί αν το πετύχουμε θα έχουμε πολλές ελπίδες να περάσουμε στην επόμενη φάση του θεσμού. Είναι μία ομάδα που δεν έχει χαρακτηριστικά γαλλικής ομάδας, παίζει σετ παιχνίδι, είναι έμπειροι και ξαναλέω πολύ επικίνδυνη ομάδα".

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ: "Θα πρέπει να περιορίσουμε τους κοντούς παίκτες της, είναι καλοί δημιουργοί και εκτελεστές, να ελέγξουμε το ριμπάουντ και να είμαστε πιεστικοί στην άμυνα, να τρέξουμε το γήπεδο για να πετύχουμε εύκολους πόντους".

Για το τι έχει ο ΠΑΟΚ πλέον συγκριτικά με το ξεκίνημα της χρονιάς: "Ανεβάσαμε την ένταση στην άμυνα, βρήκαμε καλύτερη χημεία, ρυθμό, κάναμε σωστές κινήσεις μεταγραφικά. Δουλεύουμε σκληρά και φαίνεται στα αποτελέσματα".

Για τις μόλις 4 νίκες της Σαλόν στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά και για την επιβλητική νίκη που πέτυχε με 32 πόντους διαφορά κόντρα στη Βιλερμπάν: "Είναι καλή ομάδα. Δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, όμως οι παίκτες το τιμ, θα αντιδράσουν όπως όλες οι ομάδες. Το κάνουν αυτό στο γαλλικό πρωτάθλημα, εμείς θα πρέπει να μην τους αφήσουμε να συνεχίσουν".

Για την βελτίωση στην άμυνα του ΠΑΟΚ: "Η άμυνα είναι το Α και το Ω, αν παίξεις καλή άμυνα, κερδίζεις μπάλες, κάνει λάθος ο αντίπαλος και βάζεις εύκολα καλάθια. Ακόμα και ο Πανιώνιος που έχει μία νίκη στο πρωτάθλημα, είναι πολύ καλή επιθετικά ομάδα. Εμείς με την άμυνά μας τους περιορίσαμε, αυτό θα κάνουμε και αύριο για να πάρουμε τη νίκη".

Για τις συνεχόμενες νίκες του ΠΑΟΚ: "Όλες οι ομάδες περνάνε κρίσεις μέσα στη χρονιά, αυτό συμβαίνει παντού. Ταλαιπωρηθήκαμε στο ξεκίνημα, αλλά το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις παραπάνω πράγματα στο γήπεδο. Έχουμε νεαρά παιδιά, αλλά και εμείς οι πιο ξέρουμε να διαχειριζόμαστε καταστάσεις. Γίναμε μια γροθιά και μέχρι στιγμής δικαιωθήκαμε. Πάντως δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε είναι δύσκολη η συνέχεια και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα".

Για τους Τζάκσον και Γκος, είπε: "Ο Τζάκσον είναι ένα πολύ καλό παιδί, προσαρμόστηκε γρήγορα, έμαθε αυτά που θέλουνε από αυτόν οι προπονητές. Είναι μαχητής, παλεύει σε κάθε φάση και δίνει σιγουριά στην ομάδα. Ο Γκος τι να πω δείτε το DVD του Ολυμπιακού και θα καταλάβετε".

Για τη νίκη και την εμφάνιση επί του Ολυμπιακού: "Μια μεγάλη νίκη με τον Ολυμπιακό. Ήμασταν καταπληκτικοί. Κάναμε 100% σωστά όσα είχαμε πει να κάνουμε και γι αυτό ελέγχαμε το παιχνίδι στα 40' του. Είναι νίκη οδηγός αλλά δεν είναι εύκολο να το κάνεις πάντα αυτό".

Keywords
Τυχαία Θέματα