Θεσσαλονίκη: Τρισάγιο στη μνήμη των αστυνομικών που "έπεσαν" την ώρα του καθήκοντος (ΦΩΤΟ)

Τρισάγιο στη μνήμη των αστυνομικών που "έπεσαν" εν ώρα υπηρεσίας τελέστηκε σήμερα, το πρωί, στο Ιερό παρεκκλήσι των Αγίου Δημητρίου & Αγίου Αρτεμίου, εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Πρώτο Ψυχοσάββατο του έτους το σημερινό και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι αστυνομικοί τίμησαν τη μνήμη των συναδέλφων τους

που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Πάγιο αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων, το οποίο εκφράστηκε και κατά τη σημερινή ημέρα, παραμένει η αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

"Τιμούμε τη μνήμη 130 και πλέον αστυνομικούς που έχουν πέσει εν ώρα καθήκοντος. Είναι η μόνη εργασιακή ομάδα με τόσους πεσόντες εν ώρα υπηρεσίας. Δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό και θέλουμε επιτέλους η πολιτεία και όλα τα κόμματα, μακριά από σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις να πράξουν το αυτονόητο και να αναγνωρίσουν το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό", ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

Το «παρών» στην τελετή έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ για ζητήματα ασφάλειας και ευταξίας στην πόλη. «Η δική μου παρουσία εδώ έχει κι έναν ισχυρό συμβολισμό. Ότι ο δήμος και η ΕΛ.ΑΣ., σε όλες της τις μορφές, πάνε μαζί για τον σημαντικό σκοπό της Ευταξίας και της ασφάλειας στην πόλη μας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στο τρισάγιο παρευρέθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Σκούμας, o Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Ασημάκης Χριστοδουλίδης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Διοικητής της Δ.Α.Ε.Θ. Γιώργος Δούβαλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χρήστος Μπουλούμπασης, ο Διευθυντής Τροχαίας Θωμάς Γέρμανος και ο Διευθυντής Ασφαλείας Αντώνης Τζιτζής.

Την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Γιάννης Ψαρογιάννης.

Παρόντες εκτός από τον δήμαρχο ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

Δείτε φωτογραφίες του thestival.gr από την εκδήλωση:

Keywords
Τυχαία Θέματα