Θεσσαλονίκη: "Στα κάγκελα" δικηγόροι και αστυνομικοί για επεισόδιο εντός του Δικαστικού Μεγάρου

Κόντρα μεταξύ αστυνομικών και δικηγόρων στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε επεισόδιο το οποίο πήρε μάλιστα τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ήταν 29 Ιουνίου του 2018 όταν- σύμφωνα με καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης- δικηγόροι που ασκούσαν το επάγγελμά τους στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

δέχτηκαν σωματική βία από αστυνομικούς, οι οποίοι μάλιστα τους απευθύνθηκαν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως «δικηγοράκια» και «ιερές αγελάδες».

Οι τρεις δικηγόροι αντέδρασαν και προχώρησαν σε έγκληση κατά των αστυνομικών, η οποία, ωστόσο, πρόσφατα απορρίφθηκε από την Aντιεισαγγελέα Πρωτοδικών. Σύμφωνα με το απορριπτικό σκεπτικό, οι επίμαχες εκφράσεις «κατ’ αντικειμενική κρίση δεν περιέχουν είτε αμφισβήτηση της ηθικής και κοινωνικής αξίας ή περιφρόνησή» τους, ούτε «είναι πρόσφορες να θίξουν την τιμή και την υπόληψή τους».

Ήδη οι τρεις δικηγόροι κατέθεσαν προσφυγή στον Εισαγγελέα Εφετών ζητώντας να ακυρώσει την διάταξη, να προχωρήσει σε ποινική δίωξη κατά όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών και να τιμωρηθούν για τη βίαιη , υβριστική και προσβλητική συμπεριφορά τους.

Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ομόφωνα αποφάσισε να υποβάλει αναφορά κατά της συγκεκριμένης εισαγγελικής λειτουργού στον Άρειο Πάγο.

Ικανοποιημένοι οι αστυνομικοί

Από την πλευρά της, την ικανοποίησή της για την απόφαση δήλωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η οποία έκανε λόγο για δικαίωση των εμπλεκομένων αστυνομικών.

"Η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών χειρίστηκε την υπόθεση με αντικειμενικότητα και αμεροληψία, αποκαθιστώντας την άδικη επίθεση εις βάρος των συναδέλφων μας, οι οποίοι ενήργησαν καθ’ όλα νόμιμα στα πλαίσια της εργασίας τους" αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΑΥΘ.

Προστίθεται επίσης ότι "εξαρχής, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με μεγάλη ευκολία υιοθέτησε άκριτα την τοποθέτηση των εμπλεκομένων μελών του, προχώρησε σε βαρείς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο για «αστυνομική αυθαιρεσία», «απρόκλητη επίθεση» και «αυταρχική συμπεριφορά» των Αστυνομικών και οργάνωσε αποχή των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης ως αντίδραση διαμαρτυρίας. Δυστυχώς, την ίδια στάση τηρεί ακόμα και σήμερα, καταγγέλλοντας την κρίση της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών, ενώ αδυνατούμε να πιστέψουμε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι θα ζητηθεί η απομάκρυνσή της από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης".

Φωτογραφία αρχείου- INTIME

Keywords
Τυχαία Θέματα