Θεσσαλονίκη: Να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις καλούν τους εργαζόμενους της ΟΛΘ οι ναυτικοί πράκτορες

Ανακοίνωση με την οποία προτρέπουν τους συνδικαλιστές και εργαζομένους της ΟΜΥΛΕ, να αποσύρουν την απόφασή τους για κινητοποιήσεις (αποχή από εργασία σε υπερωρία και από εργασία τα Σαββατοκύριακα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης) , εξέδωσαν οι ναυτικοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι “ μόνο ανέκκλητη ζημία θα προκληθεί μηδέ εξαιρουμένου και στους ίδιους είτε είναι με σύμβαση αορίστου χρόνου είτε με ορισμένου χρόνου”.

Σε ανακοίνωσή

του ο Σύλλογος Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζει ότι με την εξαγγελία των κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από σήμερα, “ παραμένει όμηρος των διεκδικήσεων της ΟΜΥΛΕ όλη η επιχειρηματική κοινότητα της Β. Ελλάδος, αλλά και των Βαλκανίων που χρησιμοποιούν το λιμάνι της πόλης”.

Παράλληλα επαναλαμβάνουν ότι το “ λιμάνι δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι της ΟΛΘ ΑΕ” και διευκρινίζουν ότι “ λιμάνι είμαστε όλοι εμείς οι χρήστες που με κόπους, έξοδα και κοινές προσπάθειες προσελκύουμε τα φορτία και τα πλοία όπου μέσω αυτών εξασφαλίζονται οι μισθοί των εργαζομένων για τις προσφερθείσες υπηρεσίες τους, όπως σε κάθε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου”.

Ακόμα κφράζουν την άποψη ότι “ οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων της ΟΛΘ ΑΕ και της διοικήσεως της ΟΛΘ ΑΕ, μπορεί και πρέπει να λυθεί στα δικαστήρια” και η ανακοίνωση καταλήγει: “ πολύμηνες απεργίες του παρελθόντος δεν έφεραν αποτέλεσμα παρά μόνο πληγές. Τώρα γιατί πρέπει να ακολουθηθούν οι ίδιες διαδρομές;”.

Keywords
Τυχαία Θέματα