Έτοιμη η Εθνική για τη μεγάλη «μάχη» με τις ΗΠΑ: Το παρασκήνιο και οι δηλώσεις – Τι είπαν οι Τούρκοι στους διεθνείς (video)

Η εθνική ομάδα μπάσκετ βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής (06/09) στη Σενζέν, όπου θα δώσει δύο αγώνες, αρχής γεμονένης το Σάββατο (07/09, 15:30) με τις ΗΠΑ, για τον 11ο όμιλο, της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι διεθνείς μετράνε… αντίστροφα γι’ αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Ματς που μπορεί να έχει και χαρακτήρα νοκ – άουτ, εάν νωρίτερα η Βραζιλία έχει νικήσει την Τσεχία.

Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος

έχει τραβήξει όλα τα… βλέμματα πάνω του. Οι έλληνες τα… είπαν και με τους Τούρκους στην άφιξη στη Σενζέν. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος φάνηκε αισιόδοξος στις δηλώσεις του πριν από την σπουδαία «μάχη» που πρέπει να πάρει η «γαλανόλευκη» στην προσπάθεια πρόκρισης στα προημιτελικά. Ο Γιώργος Πρίντεζης θέλει η Ελλάδα να φτάσει ψηλά. Οι ΗΠΑ… στάζουν μέλι για τον «Greek Freak», τον MVP της περσινής σεζόν στο NBA.

Σκουρτόπουλος: Οι Αμερικανοί δεν είναι άτρωτοι

«Τακτικά έχουμε ετοιμάσει αρκετά, πιστεύω πως θα ανταποκριθούμε και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε: «Οι Αμερικανοί δεν είναι άτρωτοι».

Για τον MVP της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο που γνωρίζει τους παίκτες της εθνικής των ΗΠΑ, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε: «Ο Γιάννης είναι έτοιμος και ξέρει καλύτερα από όλους μας πώς θα αντιμετωπίσει τα παιδιά αυτά. Κάποιοι είναι συμπαίκτες του, κάποιοι αντίπαλοι. Περιμένουμε και μεγαλύτερη βοήθεια από κάποια παιδιά δικά μας που παίζουν στη ρακέτα. Υπάρχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, τους ενθαρρύνουμε κάθε μέρα και είμαστε σε καλό δρόμο».

Αναλυτικά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός , δήλωσε στη Media Day, στη Σενζέν: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι από όπου και να το κοιτάξεις, απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα με φοβερό επιτελείο. Αυτό που έχουμε αποφασίσει είναι να παλέψουμε τα δύο παιχνίδια και να φτιάξουμε τα δικά μας πατήματα. Μέχρι αύριο θα έχουμε κάνει ανάλυση και θα είμαστε έτοιμοι για ένα δυνατό και σκληρό παιχνίδι».

Για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική, ο Σκουρτόπουλος είπε: «Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μείνουμε πιστοί σε αυτά που έχουμε δουλέψει, αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Τακτικά έχουμε ετοιμάσει αρκετά, πιστεύω πως θα ανταποκριθούμε και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε δει όλες τις φάσεις, έχουμε δει πολλά βίντεο, έχουν κάνει καλό διάβασμα, όπως και εμείς. Δεν είναι άτρωτοι οι Αμερικανοί, κανένας δεν είναι, όλοι έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Είναι θέμα timing και αποφασιστικότητας για να καταφέρεις να κερδίσεις μία καλύτερη ομάδα από εσένα. Η Τουρκία δεν έκανε κάτι φοβερό, έπαιξε μία ζώνη προσαρμογής, προσπάθησε να κόψει τον γρήγορο ρυθμό και το ένας εναντίον ενός. Οι Αμερικανοί πάνε πολύ στο ένας εναντίον ενός αλλά δεν έχουν παίκτη να πάνε στο low post».

Αναφορικά με τα σημεία που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του, ο Σκουρτόπουλος είπε: «Το πρώτο που πρέπει να βελτιώσουμε είναι ο εγωισμός μας και το δεύτερο να δίνουμε φάουλ για να κόψουμε τον ρυθμό τους όταν δεν είναι στο μπόνους. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτά που έχουμε δουλέψει για 40 λεπτά, γιατί όσο ανεβαίνει το επίπεδο του αντιπάλου πρέπει να ανεβαίνει και η συγκέντρωσή μας. Με τη νέα Ζηλανδία χαλαρώσαμε για παράδειγμα. Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%».

Για την αξιοποίηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Σκουρτόπουλος εξήγησε: «Έχουμε ένα ολόκληρο σετ παιχνιδιών για τον Γιάννη και ανάλογα τον αντίπαλο τα χρησιμοποιούμε. Ο Γιάννης είναι έτοιμος και ξέρει καλύτερα από όλους μας πώς θα αντιμετωπίσει τα παιδιά αυτά. Κάποιοι είναι συμπαίκτες του κάποιοι αντίπαλοι. Περιμένουμε και μεγαλύτερη βοήθεια από κάποια παιδιά δικά μας που παίζουν στη ρακέτα. Υπάρχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, τους ενθαρρύνουμε κάθε μέρα και είμαστε σε καλό δρόμο».

Τέλος, για τη «φθορά« του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Παγκόσμιο Κύπελλο είπε: «Ο Γιάννης έχει ένα θέμα με το πόδι του, το ξέρετε εδώ και τρία χρόνια. Οι Μπακς έχουν μία ειδική αγωγή πάνω σε αυτό, αλλά εμείς θέλουμε να είναι όσο περισσότερο γίνεται μέσα στο γήπεδο. Από την άλλη, όμως, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό γιατί θα εξαρτηθεί και το μέλλον του Γιάννη. Εγώ θεωρώ ότι οι απουσίες που έχουν οι Αμερικανοί εξαρτώνται περισσότερο από το δύσκολο πρόγραμμα στην Κίνα και όχι από το αν ήθελαν να έρθουν οι σούπερ σταρ τους. Ο Γιάννης θέλει να είναι στην εθνική ομάδα αυτό είναι δεδομένο το έχει ξεκαθαρίσει και στους Μπακς και πρέπει να βρούμε τον τρόπο ο Γιάννης να είναι παρών τουλάχιστον στις μεγάλες διοργανώσεις».

Πρίντεζης: Κίνητρό μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα ψηλά

Ο Γιώργος Πρίντεζης αφιέρωσε την πρόκριση της εθνικής Ελλάδας στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στον Νικηφόρο Λαυρέντζο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος την Πέμπτη (05/09) έχασε τον γιο του.

Ο πρώτος σκόρερ της «γαλανόλευκης» στην πρώτη φάση θέλησε να πει πρώτα αυτό, πριν συνεχίσει τις δηλώσεις του για τον μεγάλο αγώνα με τις ΗΠΑ. Ο διεθνής φόργουορντ στάθηκε στην άμυνα, τομέα τον οποίο πρέπει, όπως τόνισε, να βελτιώσει η εθνική. Εν συνεχεία στάθηκε στην επιθυμία όλων των διεθνών να οδηγήσουν ψηλά τη χώρα.

Ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε το λόγο και είπε: «Να μου επιτρέψετε να ξεκινήσω λίγο διαφορετικά. Να αφιερώσω τη χθεσινή μας πρόκριση σε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι πολύ κοντά σε όλους μας, τον Νικηφόρο Λαυρέντζο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος έχασε το γιο του. Μεγάλωσα μαζί του και στις Ακαδημίες και θέλω να του αφιερώσω την πρόκριση με όλη μου την καρδιά και να του πω συλλυπητήρια».

Έπειτα, πρόσθεσε για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα ξέρει το αποτέλεσμα του Τσεχία – Βραζιλία, πριν την αναμέτρηση με τους Αμερικάνους: «ΗΠΑ, Ισπανία και Σερβία είναι από τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό σίγουρα. Είναι ένα τουρνουά λίγων ημερών και πολλών παιχνιδιών. Ήδη, έχουν γίνει εκπλήξεις. Είχαμε μια αναπάντεχη ήττα με τη Βραζιλία και πρέπει να την καλύψουμε. Εν μέρει είναι θετικό ότι παίζει πριν από εμάς η Τσεχία με τη Βραζιλία, αλλά θα επιμείνω ότι πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και να βελτιωθούμε, για να γίνουμε καλύτεροι».

Για τον αγώνα με τις ΗΠΑ, ο Πρίντεζης επισήμανε: «Πρέπει να νικήσουμε. Στις προηγούμενες διοργανώσεις είχαμε μάθει και πηγαίναμε στα νοκ άουτ παιχνίδια αήττητοι και δεν καταφέρναμε να περάσουμε στους «4», που το θέλαμε πολύ. Τώρα, ήρθε μια απρόσμενη ήττα, αν και όχι τόσο απρόσμενη, γιατί η Βραζιλία είναι πολύ σοβαρή ομάδα και ουσιαστικά οι τελικοί έχουν ξεκινήσει πιο νωρίς».

Στη συνέχεια, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού συμπλήρωσε: «Πρέπει να αντιδράσεις ως ομάδα, και ατομικά και ομαδικά, κι επιθετικά κι αμυντικά. Θέλαμε να νικήσουμε τη Νέα Ζηλανδία, είχαμε το “πρέπει”. Τώρα πρέπει να νικήσουμε κι αύριο και βλέπουμε μετά».

Για τον τομέα της άμυνας, ο Πρίντεζης υποστήριξε: «Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Όλες οι ομάδες δεν έχουν πολύ χρόνο να προετοιμαστούν και να βάλουν πολλούς κανόνες στην άμυνα. Είναι ένας τομέας που πρέπει να τον βελτιώσουμε. Με τη Νέα Ζηλανδία παίξαμε με πολλές αλλαγές, κάτι που δεν είχαμε ξανακάνει. Η Νέα Ζηλανδία σουτάρει πολύ. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε 100% ευχαριστημένοι από τον τρόπο που παίξαμε άμυνα και πρέπει να το βελτιώσουμε, γιατί η εθνική των ΗΠΑ είναι πιο επιθετική».

Για τη συγκέντρωση της ομάδας, ο διεθνής φόργουορντ ανέφερε: «Σε όλα τα παιχνίδια είμαστε συγκεντρωμένοι και μπαίνουμε όπως πρέπει. Το κίνητρο όλων είναι να οδηγήσουμε ξανά την χώρα και την ομάδα αυτή ψηλά, ασχέτως αν είναι οι ΗΠΑ ή άλλος αντίπαλος».

Για τη νίκη της εθνικής επί των ΗΠΑ στη Σαϊτάμα στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ το 2007 παρουσία του, ο Γιώργος Πρίντεζης θυμήθηκε: «Το είχαμε προετοιμάσει πολύ καλά το παιχνίδι, είχαν έρθει και με τους 12 αστέρες τους και ό,τι και να έκανες, ήταν πολύ δύσκολο. Εκεί που πρέπει να παλέψεις είναι η άμυνα. Σαράντα λεπτά να μην τους αφήσεις να βρουν εύκολα καλάθια, κάτι που δεν κάναμε καλά στα πρώτα τρία παιχνίδια. Αυτά είναι που σου στοιχίζουν στο τέλος».

Τέλος, ο Πρίντεζης επανέλαβε: «Χάσαμε για ένα πόντο από τη Βραζιλία και… δίκαια κιόλας, είχαμε δεχθεί αρκετά εύκολα καλάθια. Δείξαμε αδικαιολογήτως σημάδια χαλάρωσης και όταν το παιχνίδι κρίνεται στις λεπτομέρειες, αυτό στοιχίζει».

Τράβηξε τα βλέμματα ο Αντετοκούνμπο στη Σενζέν – Συνάντηση με τους Τούρκους

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στην πόλη Σενζέν, όπου θα δώσει δύο μάχες με ΗΠΑ και Τσεχία στο γήπεδο «Shenzhen Bay Sports Centre» χωρητικότητας 12,381 θεατών, για τη φάση των «16» του Μουντομπάσκετ 2019. Όπως ήταν φυσικό, τα βλέμματα στο αεροδρόμιο τράβηξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον έλληνα φόργουορντ να αποτελεί το είδωλο πολλών Κινέζων.

Οι διεθνείς συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο και με τους τούρκους διεθνείς. Πολλοί άσοι, που παίζουν μαζί σε συλλόγους, τα είπαν μεταξύ τους. Λέτε οι Τούρκοι να αποκάλυψαν το «μυστικό» για το πώς ζόρισαν τις ΗΠΑ στο μεταξύ τους ματς στην α’ φάση;

Πόποβιτς: Καλοί οι ΝΒΑers αλλά ο Αντετοκούνμπο είναι ξεχωριστός

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς έσταξε… μέλι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενόψει του μεγάλου αγώνα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ εναντίον των ΗΠΑ.

Ο 70χρονος κόουτς των Σαν Αντόνιο Σπερς, που έχει το προσωνύμιο «Σοφός» ανέφερε:

«Οι παίκτες από το εξωτερικό που παίζουν στο ΝΒΑ είναι προφανώς καλοί, αλλιώς δεν θα ήταν εκεί. Όσον αφορά τους καλούς παίκτες, ο Γιάννης είναι πολύ ξεχωριστός. Αλλά όταν παίζουν για τη χώρα τους, μας αρέσει να λέμε πως οι ΝΒΑers γίνονται σούπερ ήρωες. Έρχονται κοντά και μέσω της σχέσης τους και της αντίληψής τους για το παιχνίδι, φτιάχνεται μια ομάδα που ο ένας ερωτεύεται τον άλλον, απολαμβάνουν να παίζουν μαζί. Πολλοί από αυτούς έχουν μεγαλώσει μαζί κι έχουν περάσει αρκετό καιρό παίζοντας μαζί και μπορείς να το δεις αυτό. Όσον αφορά την προετοιμασία, κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Στο ΝΒΑ, ξέρεις κάθε βράδυ τα καλά και τα κακά κάθε ομάδας. Αλλά εδώ, κάθε ομάδα έχει διαφορετικό τρόπο που παίζει, οπότε είναι απόλαυση και πρόκληση μαζί, επειδή με κάθε ομάδα έχεις διαφορετικό… πόλεμο. Είναι πολύ ενδιαφέρον».

«Ο Αντετοκούνμπο θα μας πάρει το κεφάλι»

Ο Μπρουκ Λόπεζ μίλησε για την αναμέτρηση των ΗΠΑ με την Εθνική Ελλάδας κι αναφέρθηκε στον συμπαίκτη του στους Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τον οποίο είπε πως θα είναι αφηνιασμένος.

Χαριτολογώντας, είπε σχετικά για τον MVP της κανονικής περιόδου του NBA: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα βγει στο παρκέ για να μας… σκοτώσει. Θα θέλει να μας πάρει το κεφάλι. Δεν περιμένω κάτι λιγότερο από αυτό».

Ρεπό οι ΗΠΑ μία ημέρα πριν από το παιχνίδι

Οι παίκτες των ΗΠΑ θα κάνουν ένα απλό ζέσταμα πριν από το σπουδαίο παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδας. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς πήρε την απόφαση να δώσει ρεπό στους παίκτες του, με τους Αμερικανούς να κάνουν ένα απλό ζέσταμα με σουτ πριν από το ματς. Ο πολύπειρος τεχνικός θέλησε να αποφορτίσει τους παίκτες του κι ανέβαλε την προπόνηση της Παρασκευής (6/9).

Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Τζέισον Τέιτουμ αναμένεται να μείνει εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού του στον αριστερό αστράγαλο, ενώ αμφίβολος είναι Μάρκους Σμαρτ λόγω ενοχλήσεων στον μηρό.

Το βίντεο της FIBA για τη μεγάλη «μάχη»

Η FIBA δημοσίευσε ένα βίντεο, θέλοντας να μας βάλει στο κλίμα του μεγάλου αγώνα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας.


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
ηπα, video, εκλογες ηπα, εθνικη, ηπα, δηλωσεις, ειπαν, ετοιμη, νοκ, άφιξη, ελλαδα, greek, mvp, nba, νβα, media, low, νέα, σετ, σταρ, καε, ολυμπιακος, συλλυπητήρια, bay, sports, fiba, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, ολυμπιακοί αγώνες, τελος του κοσμου, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, ξανα, μια ημερα, βιντεο, βραζιλια, εγωισμος, ηττα, θεμα, ισπανια, κινα, μπασκετ, νβα, παιχνιδια, προγραμμα, σταρ, mvp, nba, αγωγη, αγωνες, αεροδρομιο, αμυνα, απε, άφιξη, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γηπεδο, δεδομενο, δευτερο, δωσει, δρομος, ευκολα, ειπε, υπαρχει, εν μερει, επιθυμια, ερχονται, ζεσταμα, ζωνη, ηρωες, θετικο, καε, καε ολυμπιακος, κυπελλο, κλιμα, λεπτομερειες, λοπεζ, λογο, μελι, μπορεις, νικη, νοκ, ξερετε, ομαδα, ολα τα παιχνιδια, ουσιαστικα, παιδια, πεμπτη, ρεπο, σαββατο, σερβια, σεζον, σετ, σιγουρα, συνεχεια, συγκεντρωση, σημαδια, σουπερ, τουρκια, τρια, τσεχια, φαουλ, φυσικο, φοβερο, bay, fiba, χωρα, κομματι, καρδια, low, media, μεινει, sports, ομαδες, παιχνιδι, θανασης, θελω να
Τυχαία Θέματα