Θεσσαλονίκη: Με τριαντάφυλλα και χορό είπαν "ευχαριστώ" στους νοσηλευτές στο ΑΧΕΠΑ (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή τίμησαν σήμερα νοσηλευτές και γιατροί με μία εκδήλωση στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Νοσηλευτές και γιατροί που το προηγούμενο διάστημα έδιναν τη δική τους μάχη με τον κορωνοϊό και είχαν να αντιμετωπίσουν το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα πλέον είναι αισιόδοξοι.

Σε μία εκδήλωση έξω από το νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε χορευτικό από την Φωτεινή Αναστασίου,

ενώ μουσικοί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μουσικών έπαιξαν τραγούδια με μία κιθάρα, κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων.

Σε όλους τους νοσηλευτές και στις νοσηλεύτριες ακόμη και σε αυτούς που δεν έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση μοιράστηκαν κόκκινα τριαντάφυλλα.

Για τα όσα έζησε το προηγούμενο διάστημα μίλησε η προϊσταμένη της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Παρθενόπη Παντελίδου. «Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας. Υπήρχε τις πρώτες ημέρες πολύ φόβος γιατί όλοι πηγαίναμε σε αχαρτογράφητα ύδατα και πήρχε φόβος των ασθενών διότι ήταν απομονωμένοι γιατί δεν ήξεραν πως θα εξελιχθεί η υγεία τους», ανέφερε η ίδια.

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Παντελιάδης είπε ένα «ευχαριστώ» και ένα «μπράβο» σε όλους για την δουλειά τους. «Ένα ευχαριστώ διότι αντέξατε σε αυτή την φοβερή πίεση. Πιστεύω ότι κρατήσατε το νοσοκομείο στο επίπεδο που έπρεπε. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλου σας», σημείωσε και ανακοίνωσε ότι θα δοθεί μία μέρα άδεια σε όλους.

Η Δέσποινα Ιωακειμίδου Δέσποινα από τους τραυματιοφορείς ήταν αυτή που μετέφερε την «ασθενή μηδέν». «Όταν κλήθηκα εκείνο το απόγευμα του Φλεβάρη να μεταφέρω το κρούσμα μηδέν με κυρίευσε ο φόβος και το άγχος».

Η Ελένη Μπακιρλή μέλος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και μέλος του γενικού συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ σημείωσε πως «δεν είναι απλά μια μέρα γιορτής αλλά μία μέρα που θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο μας. Φοβόμαστε ότι η ιστορία με τον covid δεν έχει τελειώσει. Υπάρχει και η επόμενη μέρα γιατί ο κόσμος βρίσκεται σε αναμονή για χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή έγιναν σήμερα συμβολικές κινητοποιήσεις και σε άλλα νοσοκομεία της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα