Σκέφτεται Γκουαρντιόλα ο Λαπόρτα

Ο Ζοάν Λαπόρτα είπε ότι θα επιδιώξει να φέρει τον Πεπ Γκουαρντιόλα πίσω στη Μπαρτσελόνα, εάν η προσπάθειά του να επιστρέψει ως πρόεδρος του συλλόγου το 2021 είναι επιτυχής, όπως αναφέρουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο Λαπόρτα ήταν πρόεδρος της Μπαρτσελόνα από το 2003 έως το 2010, όταν  ο Γκουαρντιίολα προήχθη από την ομάδα νέων σε προπονητή της πρώτης ομάδας το 2008.  Ο Γκουαρντιόλα  έχει συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι μέχρι τον Ιούνιο του 2021, αλλά το μέλλον του είναι αμφίβολο, μιας και η UEFA

τιμώρησε με δύο χρόνια αποκλεισμό τον σύλλογο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play

«Εργάζομαι για να κατέβω ως υποψήφιος πρόεδρος. Ήμουν πρόεδρος πριν και είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω», δήλωσε ο Λαπόρτα στο καταλανικό σταθμό TV3. «Θα ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψει ο Γκουαρντιόλα, αλλά τώρα είναι στη Σίτι και είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβει ο Πεπ. Είναι σημείο αναφοράς για τη Μπαρτσελόνα και πολλοί Καταλανοί θα ήθελαν να προπονήσει την ομάδα ξανά. Την κατάλληλη στιγμή, θα μιλήσω με το άτομο που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι προπονητής της Μπαρτσελόνα από το 2021». 

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε 14 τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων τριών τίτλων πρωταθλήματος και του Champions League δύο φορές, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Γκουαρντιόλα πριν από την έξοδο του το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα