Θεσσαλονίκη: Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για έκδοση και ανανέωση καρτών στάθμευσης σε Α' και Γ' Κοινότητα

Τη δυνατότητα να ανανεώσουν την κάρτα στάθμευσης ή να κάνουν αίτηση για νέα κάρτα, ηλεκτρονικά, έχουν από σήμερα οι κάτοικοι της Α΄ και Γ΄ Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Αβαρλής, από σήμερα είναι στον «αέρα» το ανανεωμένο thesi.gr, μέσω το οποίου οι πολίτες πρώτης και τρίτης κοινότητας θα μπορούν, απλά, και χωρίς να

χρειάζεται να μεταβούν στις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε να ανανεώσουν την κάρτα στάθμευσης είτε να κάνουν την αίτησή τους για να εκδώσουν για πρώτη φορά.

«Από σήμερα ξεκινάει το σύστημα έκδοσης, με νέο τρόπο πια, των καρτών στάθμευσης για την πρώτη και Τρίτη κοινότητα. Ανοίγει το thesis.gr, μέσω του οποίου οι πολίτες που μένουν στην Α’ και στη Γ’ Κοινότητα, καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία που απαιτούνται τα οποία είναι πολύ λιγότερα απ’ ότι άλλες χρονιές μιας και το σύστημα βελτιώθηκε τόσο πολύ ώστε να είναι πάρα πολύ εύχρηστο ακόμη και από πολίτες που δεν έχουν εξοικείωση με το διαδίκτυο και θα τους βοηθήσει στο να αποφύγουν τις ουρές στις υπηρεσίες της Α’ και της Γ’ Κοινότητας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αβαρλής στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης για την παρουσίαση του ανανεωμένου thesi.gr.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ακόμα ότι οι διαδικασίες και τα έντυπα που απαιτούνται για την ανανέωση ή την έκδοση κάρτας, έχουν απλοποιηθεί μέσω του ανανεωμένου portal.

Ειδικότερα, για την ανανέωση της κάρτας απαιτούνται η αίτηση με τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου και το Ε1, ενώ για την έκδοση νέας κάρτας πέρα από την αίτηση χρειάζονται το Ε1, το Ε9, η ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Σημειώνεται πως όλα τα απαιτούμενα έγγραφα επισυνάπτονται μέσω του thesi.gr μαζί με τη σχετική αίτηση.

Όπως είπε ο Γιώργος Αβαρλής, από φέτος δίνεται η δυνατότητα να εκδοθούν κάρτες στάθμευσης και για οχήματα με ξένες πινακίδες, με την προϋπόθεση οι ιδιοκτήτες τους να είναι φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδας.

«Δεν απαιτείται η παρουσία στις υπηρεσίες παρά μόνο να παραλάβουν την κάρτα», πρόσθεσε και είπε πως οι κάτοικοι των δύο αυτών κοινοτήτων μπορούν να παρακολουθούν ηλεκτρονικά, με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης, την πορεία αυτής ενώ είπε πως η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται τόσο με sms όσο και με e-mail.

Σύμφωνα με τον κ. Αβαρλή, το ανανεωμένο thesi.gr αποτελεί το πρώτο βήμα για την εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον δήμο Θεσσαλονίκης το οποίο στοχεύει να δώσει τέλος στις ουρές των πολιτών για τις κάρτες στάθμευσης. Διευκρινίζεται ότι όσοι θέλουν μπορούν να μεταβούν στις υπηρεσίες, προκειμένου να κάνουν την έκδοση ή ανανέωση της κάρτας.

Αναστολή του μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ε' Κοινότητα - Κρατάμε μόνο τη Βασ. Όλγας

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει τελικά με την ελεγχόμενη στάθμευση στην Ε’ Κοινότητα, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ξεκαθάρισε πως το μέτρο μπαίνει σε αναστολή με εξαίρεση τη Βασιλίσσης Όλγας, η οποία θα παραμείνει για επισκέπτες.

Όπως τόνισε, εντός του 2020 θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την εταιρεία σχετικά με το μέτρο ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ε΄ Κοινότητα με στόχο την κατάργησή του.

Εξαίρεση των 40 Εκκλησιών από την ελεγχόμενη στάθμευση

Σύμφωνα με τον κ. Αβαρλή, η περιοχή των 40 Εκκλησιών εξαιρείται προς το παρόν από το μέτρο αφού όπως είπε, δεν υπάρχει η σχετική διαγράμμιση στους δρόμους.

Δείτε ΕΔΩ το ανανεωμένο thesi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα