Θεσσαλονίκη: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο δημαρχιακό Μέγαρο

Φάρσα αποδείχτηκε το τηλεφώνημα για βόμβα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Αυτή την ώρα το δημαρχείο έχει ανοίξει, ενώ έχουν αρθεί και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω δρόμους.

ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε σε δηλώσεις του για το συμβάν πως: "Ο δήμος Θεσσαλονίκης

χρειάστηκε να εξεταστεί μετά το απειλητικό τηλεφώνημα σε ένα portal της πόλης μας. Περιμένουμε το "οκ" της αστυνομίας για να ξανασυνεχίσουμε τη δουλειά μας. Δεν ανησύχησα καθόλου αλλά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις, ώστε να μην έχουμε το παραμικρό πρόβλημα ασφάλειας και υγείας, υπαλλήλων, διοίκησης και επισκεπτών. Το κτήριο είναι καθαρό".

Αναφερόμενος σε αυτούς που το τελευταίο διάστημα κάνουν φάρσες και υποστηρίξουν ότι τοποθέτησαν βόμβες σε δημόσια κτήρια της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι: "Προφανώς οι στόχοι όλων αυτών στις φάρσες είναι να μη δουλεύει τίποτα στον δήμο και στην πόλη. Χρειάζεται ψυχραιμία. Εκείνο που προέχει είναι να υπάρχει ασφάλεια και να κοιτάξουμε το καλύτερο δυνατό για κάθε πολίτη της πόλης και της χώρας, για τους υπαλλήλους του δήμου Θεσσαλονίκης και τους επισκέπτες. Ο δήμος Θεσσαλονίκης ακολουθεί αυτά που πρέπει να ακολουθήσει".

Κληθείς να απαντήσει για τυχόν επιπρόσθετα μέτρα στον δήμο για τους υπαλλήλους αλλά και τους δημότες αναφορικά με τον κορωνοϊό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι η διοίκηση τηρεί πιστά όλα όσα αναφέρει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης.

Στις 12:10, άνδρας τηλεφώνησε στο thestival.gr και είπε πως τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθησε άμεση εκκένωση του κτηρίου ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έλεγξε εξονυχιστικά τον χώρο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ήταν η τέταρτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που σήμανε συναγερμός στις αρχές από ανάλογη ενέργεια. Προηγήθηκαν τρία τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, τα οποία επίσης αποδείχθηκαν φάρσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Φάρσα, Μέγαρο,thessaloniki, farsa, megaro