Ιταλία: Μέτρα 12 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε θα εγκρίνει σήμερα, με νέο υπουργικό συμβούλιο, μέτρα ύψους δώδεκα δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού Πρόκειται για αναλυτικά μέτρα που θα χρηματοδοτηθούν με το 50% των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν μέσα στους επόμενους μήνες για την στήριξη της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας της χώρας.

Όπως μεταδίδουν όλα τα μέσα ενημέρωσης, πρόκειται να ενταχθούν σε ταμείο ανεργίας όχι μόνον οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά θα προβλεφθεί ανάλογη

οικονομική βοήθεια και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Κανείς δεν θα χάσει την δουλειά του εξαιτίας του κορονοϊού», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Οικονομική στήριξη αναμένεται να δοθεί στους εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα, σε εκείνον του θεάματος και σε όλους όσοι έχουν συμβόλαια ορισμένου χρόνου, αλλά και δελτίο παροχής υπηρεσιών.

«Η δημόσια οικονομία μας είναι σε θέση να αντέξει το βάρος της προσπάθειας αυτής», πρόσθεσε ο Γκουαλτιέρι.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν μείωση του τζίρου η οποία ξεπερνά το 25%, η κυβέρνηση Κόντε θέλει να «παγώσει» την καταβολή φόρων και ενσήμων, με στόχο να υπάρξουν στο μέλλον ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή τους.

Σε όλους τους πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, η ιταλική κυβέρνηση θα επιτρέψει παράλληλα να αναβάλουν την αποπληρωμή των δανείων (στεγαστικών και μη) που έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες.

Σταματά, τέλος, η αποστολή προστίμων και φορολογικών αιτημάτων είσπραξης, ενώ δεν θα γίνουν διακοπές ρεύματος, τηλεφώνου ή φυσικού αερίου, σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλόμενων ποσών από μέρους των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιταλία, Μέτρα 12,italia, metra 12