Θεσσαλονίκη: Έτσι έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη των αδίστακτων ληστών που "χτύπησαν" σε βενζινάδικα και περίπτερο

Στη σύλληψη των δύο αδίστακτων ληστών οι οποίοι είχαν διαπράξει τον τελευταίο μήνα ένοπλες ληστείες σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων κι ένα περίπτερο, στη δυτική Θεσσαλονίκη, προχώρησε η Αστυνομία.

Οι δύο Έλληνες άνδρες 39 και 42 χρονών, οι οποίοι είναι γεννημένοι στο Καζακστάν, λήστεψαν ένα περίπτερο στην περιοχή του Κορδελιού κοντά στον κόμβο "Φλώρου", σε ένα βενζινάδικο στον Εύοσμο στην οδό Καραολή

και Δημητρίου και σε ένα βενζινάδικο στα Διαβατά.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία, κατά περίπτωση, για «Απόπειρα ανθρωποκτονίας», «Ληστεία», «Αντίσταση», καθώς και για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα και ναρκωτικά.

Ο 39χρονος στις 28 Οκτωβρίου πρώτες πρωινές ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, πήγε σε περίπτερο που βρίσκεται στην περιοχή του Κορδελιού και αφού ακινητοποίησε τον υπάλληλο με την απειλή όπλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Ακολούθησε καταδίωξή του από δύο συνιδιοκτήτες της επιχείρησης, ενώ μόλις αντιλήφθηκε το συμβάν αστυνομικός που βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή και εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας, προσέτρεξε στο σημείο. Ο δράστης αφού ακινητοποιήθηκε, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε..

Ο δράστης, κατά τη διαφυγή του πυροβόλησε αρχικά για εκφοβισμό εντός του περιπτέρου και ακολούθως με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον ενός εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης, που τον καταδίωκε.

Να σημειωθεί ότι ο 39χρονος στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά.

Από την έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, ενεργώντας από κοινού με 42χρονο συνεργό του, διέπραξαν δύο ακόμη ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ειδικότερα, στις 5 Οκτωβρίου 2017, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή των Διαβατών όπου με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν τον υπάλληλο του καταστήματος και του αφαίρεσαν τσαντάκι που περιείχε εισπράξεις της επιχείρησης.

Ακόμα, το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου 2017, με τον ίδιο τρόπο εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Εύοσμο, όπου ασκώντας σωματική βία σε βάρος του υπαλλήλου του πρατηρίου και απειλώντας τον με όπλο, αφαίρεσαν από το ταμείο της επιχείρησης, χρηματικό ποσό. Ο υπάλληλος του καταστήματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 42χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (1) τσεκούρι, (1) μαχαίρι, καθώς και ναρκωτικά δισκία και συνελήφθη.

Ο 42χρονος είχε δικογραφίες σε βάρος του, ωστόσο δεν είχε φυλακισθεί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες παράνομες πράξεις.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr, από την παρουσία που έκανε σήμερα για την υπόθεση στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Αβραάμ Αϊβαζίδης:

Keywords
Τυχαία Θέματα