Θεσσαλονίκη: Δεν φεύγει ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ από την πλατεία Ελευθερίας

Νέο εμπόδιο για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας προέκυψε σήμερα, καθώς ο ιδιοκτήτης του παρκινγκ αρνήθηκε να αποχωρήσει από το χώρο για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης πριν από περίπου μία βδομάδα είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο με το οποίο καλούσε τον ιδιοκτήτη να αποδώσει τον χώρο στάθμευσης κενό και ελεύθερο έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Τη Δευτέρα η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου απέστειλε και αυτή σχετικό έγγραφο, με το οποίο

ζητούσε να αποδοθεί ο χώρος.

Μετά από αλλεπάλληλα έγγραφα υπάλληλοι του δήμου πήγαν σήμερα στο πάρκινγκ προκειμένου να παραδώσουν το πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής και να περάσει ο χώρος στα χέρια του δήμου για να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, με τον ιδιοκτήτη του παρκινγκ να αρνείται να αποχωρήσει, παρότι η σύμβαση παραχώρησης έχει λήξει και τους προηγούμενους μήνες είχε δεσμευθεί ότι θα αποχωρήσει χωρίς προβλήματα.

"Δεν υπάρχει λόγος να κρατάει το παρκινγκ. Πιστεύω πως πρέπει να το παραδώσει οικειοθελώς, όπως μας είχε υποσχεθεί εγγράφως και στις κατ΄ίδιαν συναντήσεις που είχαμε και στις οποίες δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Θα πρέπει να το παραδώσει οικιοθελώς εφόσον είχε έγκαιρη προειδοποίηση και ενημέρωση από το δήμο", ανέφερε στο thestival.gr, η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου.

"Επιβάλλεται να προβούμε στην ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας γιατί είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη", πρόσθεσε.

Από την πλευρά της διοίκησης του δήμου εξετάζεται το ενδεχόμενο το θέμα της διοικητικής αποβολής του ιδιοκτήτη του πάρκινγκ, το οποίο είχε καταψηφιστεί, να έρθει στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του thestival.gr, ο χώρος συνεχίζει να λειτουργεί ως πάρκινγκ και ο ιδιοκτήτης να εισπράττει το ανάλογο αντίτιμο:

Keywords
Τυχαία Θέματα