Θεσσαλονίκη: Ανακατασκευάζεται τμήμα του Παπαφείου για να στεγάσει Καλλιτεχνικό Σχολείο

Το Παπάφειο, ένα από τα ιστορικότερα κτίρια της πόλης, αναμένεται να στεγάσει προσωρινά ένα καλλιτεχνικό σχολείο για τη Θεσσαλονίκη.

Μέρος του ανατολικού τμήματος του κτιρίου, αναμένεται να ανακατασκευαστεί από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και το κόστος, το οποίο θα αναλάβει το υπουργείο Παιδείας,

αναμένεται να φτάσει συνολικά τα περίπου 5.5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα 500.000 ευρώ θα διατεθούν για την αναβάθμιση και ανακατασκευή των μαγειρείων και της αίθουσας εστίασης, την οποία θα χρησιμοποιούν τα παιδιά που φιλοξενούνται τώρα στο Παπάφειο, οι εργαζόμενοι και οι μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου.

Τα περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για συντήρηση και αναδιαμόρφωση χώρων στο ανατολικό τμήμα του κτιρίου, το οποίο θα παραχωρηθεί για την προσωρινή στέγαση καλλιτεχνικού σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν εργασίες εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων, αλλαγές σε δάπεδα και κουφώματα και αλλαγές στη διαρρύθμιση των αιθουσών.

Θα τοποθετηθούν ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ίντερνετ, όλα όσα χρειάζεται δηλαδή, ένα σύγχρονο σχολείο.

Η στέγαση του καλλιτεχνικού σχολείου θα είναι προσωρινή, μέχρι να κατασκευαστεί το καλλιτεχνικό σχολείο στην Μενεμένη.

Ωστόσο την απόφαση θα πάρει το υπουργείο Παιδείας, αφού έχει γίνει πρόταση η Θεσσαλονίκη να διαθέτει δύο καλλιτεχνικά σχολεία, ένα στη Μενεμένη και ένα στο Παπάφειο, αφού θα επενδυθούν σε αυτό αρκετά χρήματα.

Οι μελέτες για την ανακατασκευή έχουν ξεκινήσει, στόχος των αρμοδίων είναι η δημοπράτηση να γίνει φέτος και τα παιδιά να μπουν στις αίθουσες, τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ εμβληματικά κτίρια που έχουν προσφέρει στην πόλη και τον τόπο τους και έχουν γαλουχήσει γενιές ανθρώπων, να τους δίνουμε ζωή και να καταστούν βιώσιμα για δεκαετίες ακόμα. Σε αυτό το κομμάτι εντάσσεται και η προσπάθεια για το Παπάφειο.

Ενός κτιρίου πολύ σημαντικού, από το οποίο έχουν βγει μεγάλες προσωπικότητες. Θέλουμε το κτίριο να μπορέσει να πάρει ένα νέο χαρακτήρα, να είναι ένα κτίριο το οποίο δεν θα είναι αποκλεισμένο από την πόλη και απλά θα περνούν από έξω και θα το κοιτάζουν απλά. Θα αποκτήσει και πάλι ζωή και θα είναι ένα από τα στολίδια της Θεσσαλονίκης», τονίζει στο Thestival.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΥΠ, Γιάννης Χαρωνίτης.

Για το θέμα τοποθετήθηκε μέσα από τη σελίδα της στο facebook και η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία ως υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, είχε «τρέξει» το θέμα της προσωρινής στέγασης καλλιτεχνικού σχολείου στο Παπάφειο.

«Το Παπάφειο, ένα ιστορικό κτίριο της πόλης πρέπει να πάρει ξανά ζωή.

Να έχει έσοδα και να αποκτήσει πολλαπλές δραστηριότητες. Το προηγούμενο διάστημα ως Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης) ζήτησα την πολύτιμη συνδρομή της ΚΤΥΠ, των Κτιριακών Υποδομών και του κυρίου Χαρωνίτη, προκειμένου να ανακατασκευαστεί μέρος του Παπαφείου και να μπορέσει να στεγάσει προσωρινά ένα καλλιτεχνικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη», τόνισε και πρόσθεσε:

«Στηρίζουμε τα σχολεία από όλες τις θέσεις. Προχωράμε μαζί, για τους νέους και για όλα όσα δικαιωματικά απαιτούνται για να αποκτήσουν τα εφόδια για ένα καλύτερο αύριο...»

Keywords
Τυχαία Θέματα