Θεσσαλονίκη: 100 επιχειρηματίες από Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία σε εκδήλωση της Πειραιώς

Ενημερωτική εκδήλωση για θέματα εξαγωγικών πιστώσεων, ασφάλειας ηλεκτρονικών συναλλαγών, αλλά και στάθμισης συναλλαγματικού και επιτοκιακού κινδύνου πραγματοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Πειραιώς στην οδό Κατούνη, στα λαδάδικα της Θεσσαλονίκης,

παρευρέθηκαν 100 περίπου πελάτες της τράπεζας προερχόμενοι από μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις εισηγήσεις των στελεχών της τράπεζας και στη συνέχεια διατύπωσαν απορίες και ερωτήσεις, που πυροδότησαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Όπως εξήγησε στο χαιρετισμό του ο επικεφαλής των Επιχειρηματικών Κέντρων Β. Ελλάδος της τράπεζας Ανδρέας Δημητριάδης «στη νέα τραπεζική εποχή οι συζητήσεις της Πειραιώς με τις επιχειρήσεις γίνονται στη βάση αναζήτησης ολιστικών λύσεων».

Η Αικατερίνη Θεοδώρου και η Ελένη Τσούμπα από την Μονάδα Συναλλακτικής Τραπεζικής μίλησαν για την έλλειψη ρευστότητας που εμφανίζεται στο συναλλακτικό κύκλωμα των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων -από την πληρωμή των πρώτων υλών στον προμηθευτή εξωτερικού μέχρι την είσπραξη της αξίας του τελικού προϊόντος – και παρουσίασαν τους τρόπους με τους οποίους η Τράπεζα Πειραιώς μπορεί να καλύψει αυτό το κενό καθώς και τους πολιτικούς και πιστωτικούς κινδύνους του αντισυμβαλλόμενου (μέσω εγγυητικών, Ε/Π με δυνατότητα πρόωρης καταβολής, στοχευμένων χρηματοδοτικών λύσεων).

Ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής της Πειραιώς Δημήτρης Μπελούμπασης αναφέρθηκε στην αυξημένη μεταβλητότητα των αγορών χρήματος και κεφαλαίου, καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις που ο συναλλακτικός τους κύκλος υπόκειται σε κινδύνους μεταβολής επιτοκίων ή και συναλλαγματικών ισοτιμιών. Όπως υπογράμμισε η Τράπεζα Πειραιώς έχει τα κατάλληλα χρηματοοικονομικά εργαλεία για την αποτελεσματική αντιστάθμιση των προαναφερθέντων κινδύνων, τα οποία εξειδίκευσε προς το ακροατήριο η συνεργάτης του Μαρία Ηλιού.

Επίσης, ο Διονύσης Κρητικός παρουσίασε τις δυνατότητες που προσφέρει στις επιχειρήσεις η Winbank, η ηλεκτρονική τραπεζική της Πειραιώς, που –όπως είπε- διαρκώς εξελίσσεται και προσαρμόζεται, ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν πληρέστερα τις ανάγκες των πελατών της και να απλοποιεί την καθημερινότητά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα