Κοροναϊός: Aπομονωμένοι στα δωμάτια τους σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο οι 100 συμμαθητές της κόρης της 40χρονης

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι η μητέρα ενός κοριτσιού το οποίο συμμετέχει στην εκδρομή του Κολλεγίου Ψυχικού στο Λονδίνο με 100 συνολικά μαθητές είναι η 40χρονη υπάλληλος τράπεζας που διαγνώστηκε ως η πρώτη φορέας του κοροναϊού στην Αθήνα.

Το κορίτσι είχε ταξιδέψει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, επέστρεψε και έπειτα πήρε μέρος στην εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου του. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το protothema.gr,

η κοπέλα και όλοι όσοι συμμετέχουν θα ελεγχθούν στο Λονδίνο και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψουν ή όχι από τη βρετανική πρωτεύουσα.

"Όλα ήταν ήρεμα μέχρι και χθες το απόγευμα, όταν μάθαμε πως η γυναίκα που νοσηλεύεται στο Αττικό ως φορέας του ιού, είναι μητέρα κοριτσιού που συμμετέχει στην εκδρομή" λέει στο protothema.gr γονέας που επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Οι μαθητές που επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους χθες αργά το απόγευμα, ειδοποιήθηκαν από τους συνοδούς τους ότι πρέπει να πάνε στα δωμάτια τους και να παραμείνουν εκεί ωσότου έρθουν γιατροί για να τους εξετάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με τις αντίστοιχες Βρετανικές προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ειδοποιήθηκε γιατρός ο οποίος επισκέφτηκε το νεαρό κορίτσι στο δωμάτιο του προκειμένου να πάρει δείγμα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο ταξίδι ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν απομονωμένοι στα δωμάτια τους ωσότου εξεταστούν από άλλους γιατρούς, αν και μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε ξεκαθαρίσει αν θα εξεταστούν όλοι ή όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί της.

Η διοίκηση του Κολλεγίου από την πλευρά της έχει ενημερώσει με μήνυμα τους γονείς των μαθητών του ότι μητέρα είναι θετική στον κοροναϊό και παράλληλα ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας.

Το μήνυμα που έστειλε το Κολλέγιο στους γονείς των μαθητών του και υπογράφεται από τον κ.Απόστολο Αθανασόπουλο, συνδιευθυντή του Κολλεγίου και Συντονιστή Σχολικών Μονάδων έχει ως εξής:

"Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο κοροναϊό Covid 2019.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη.

Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία".

Keywords
Τυχαία Θέματα