Τερέζα Μέι: Θα δώσω τη μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης με όλες μου τις δυνάμεις (VIDEO)

Θα δώσω τη μάχη της ψήφου εμπιστοσύνης με όλες μου τις δυνάμεις, δήλωσε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Μέι, εν όψει της εσωκομματικής πρότασης μομφής την οποία δέχθηκε και η οποία πιθανόν να της κοστίσει την ηγεσία.

Η κ. Μέι σημείωσε ότι υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και ότι μια συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ είναι εφικτή και εντός των δυνατοτήτων της κυβέρνησής της.

Ανακοίνωσε δε ότι δεν θα μεταβεί στο Δουβλίνο, όπως ήταν προγραμματισμένο, για συνάντηση με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ.

"Μια αλλαγή

ηγεσίας αυτή τη στιγμή θα έθετε το μέλλον μας σε κίνδυνο", πρόσθεσε η Βρετανή πρωθυπουργός, η οποία αναφέρθηκε στην πιθανότητα οι εσωκομματικές έριδες των Συντηρητικών να οδηγήσουν στην εξουσία τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν.

"Είμαι έτοιμη να ολοκληρώσω τη δουλειά (σ.σ. της συμφωνίας για το Brexit)", ανέφερε τέλος η κ. Μέι.

Απόψε η ψηφοφορία

Ο Graham Brady, πρόεδρος της επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ότι χθες Τρίτη συγκεντρώθηκε το ποσοστό 15% των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος που απαιτείτο για την ενεργοποίηση της διαδικασίας.

"Υπερβλήθηκε το όριο του 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας που επιδιώκει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής για την ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος", διευκρίνισε ο Brady.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ των 18:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος) και 20:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων και στη συνέχεια θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε.

"Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά και μια ανακοίνωση θα εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό απόψε", δήλωσε ο Brady.

Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν 158, δηλαδή το 50% συν ένας από τους 315 βουλευτές της, ψηφίσουν εναντίον της.

Keywords
Τυχαία Θέματα