Τεχνολογικό selloff έριξε την Wall Street

Πτωτικά έκλεισαν την Παρασκευή μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα από εταιρείες-μαμούθ όπως η Exxon και η Intel καθώς και τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Οι Dow Jones και S&P 500 κατάφεραν, ωστόσο, να καταγράψουν κέρδη στην εβδομάδα, ενώ αντιθετα οι ραγδαίες απώλειες στον κλάδο τεχνολογίας στέρησαν την εβδομαδιαία άνοδο στον Nasdaq.

Αναλυτικότερα,

ο S&P 500 σημείωσε πτώση 18,62 μονάδων ή 0,7% στις 2.818,82 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται των απωλειών με -2%. Μεταξύ των μεγάλων χαμένων του δείκτη ήταν η μετοχή του Twitter που υποχώρησε κατά 20,5% στον απόηχο της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων που δεν ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Για την εβδομάδα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,6%.

Ο Nasdaq υποχώρησε 1,1% στην εβδομάδα και 1,5% στην ημέρα, κλείνοντας στις 7.837,42 μονάδες. Ο Dow Jones έχασε σήμερα 0,3%, στις 25.451 μονάδες, αλλά κέρδισε 1,6% από τις αρχές της εβδομάδας.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ το οποίο αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο με τον ισχυρότερο ρυθμό των τεσσάρων τελευταίων ετών.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του αμερικανικού ΑΕΠ σκαρφάλωσε στο 4,1% το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Αυτό είναι το ισχυρότερο μέγεθος από το γ΄ τρίμηνο του 2014 όταν η οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 4,9%. Ωστόσο οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν την ανάπτυξη στο 4,4% το β΄ τρίμηνο.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν με αμείωτη ροή οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η Amazon.com έκλεισε με άνοδο μετά την ανακοίνωση κερδών-ρεκόρ από τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Κέρδη ρεκόρ ανακοίνωσε και το Twitter ωστόσο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τους μηνιαίους χρήστες με αποτέλεσμα η μετοχή του να βυθιστεί.

Καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα ανακοίνωσε από την πλευρά της η Merck & Co. Inc. ενώ η Colgate-Palmolive κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη αν και τα έσοδα ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Από τον κλάδο της ενέργειας οι πετρελαϊκοί κολοσσοί Chevron και Exxon Mobil δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις της αγοράς.

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα