Ταϋλάνδη: Ξεκινά η επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών από το σπήλαιο

Ξεκινά το βράδυ η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 αγοριών και του προπονητή τους, που βρίσκονται εδώ και 12 ημέρες εγκλωβισμένοι σε σπηλιά της Ταϊλάνδης.

Παράλληλα, αναμένεται συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών της χώρας.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο, ο οποίος φαίνεται πως δεν είναι με το μέρος τους, καθώς στην περιοχή αναμένονται να ξεκινήσουν έντονες βροχοπτώσεις.

Παράλληλα, τα επίπεδα οξυγόνου στη σπηλιά έχουν μειωθεί δραματικά λόγω της παρουσίας εκατοντάδων διασωστών.

Βελγικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας hnl, επικαλούμενο δύτη, αναφέρει πως σήμερα δύο παιδιά, τα πιο υγιή, θα βγουν από τη σπηλιά μαζί με δύο δύτες. Προς το παρόν, η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η στάθμη του νερού έχει πέσει αρκετά χαμηλά με αποτέλεσμα να μειώνει τον χρόνο που χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να μπουν και να βγουν από τη σπηλιά με τα αγόρια. Ο χρόνος μειώνεται από τις 11 ώρες στις 6. Ακόμη, σημειώνει πως οι δύτες θα μπορούν να ανασύρουν τέσσερα αγόρια την ημέρα.

«Είναι δύσκολη η πορεία μέσα από έναν λαβύρινθο διαδρομών καθώς έχει πολλές καταδύσεις και αναρριχήσεις. Η ορατότητα κάτω από το νερό είναι πολύ καλύτερη. Τα παιδιά στον τρίτο διάδρομο μπορούν να αναπνεύσουν και θα ελεγχθούν από γιατρό. Στη συνέχεια, υπάρχουν ακόμη 1,5 χιλιόμετρα αναρρίχησης, μέχρι να φτάσουν στην αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά τους», δηλώνει στην βελγική ιστοσελίδα ο δύτης Μπεν Ρειμένταντς.

«Οι δύτες μπορούν να ανέβουν και να κατέβουν έξι φορές. Για να κατέβει μια ομάδα χρειάζεται τρεις ώρες. Μετά από αυτό, τα μπουκάλια οξυγόνου ξαναγεμίζονται και οι διασώστες φεύγουν για να πάρουν τα αγόρια. Εκτιμούμε πως μπορούμε να βγάζουμε τέσσερα αγόρια την ημέρα, κάτι που σημαίνει πως στην καλύτερη των περιπτώσεων η επιχείρηση απεγκλωβισμού θα διαρκέσει τρεις ημέρες», προσθέτει.

«Εν τω μεταξύ, ελπίζουμε η βροχή να μην διαρκέσει πολύ. Δίνουμε μάχη με τον χρόνο. Τα επίπεδα οξυγόνου στη σπηλιά συνεχώς μειώνονται. Τα αγόρια δείχνουν θάρρος και σκέφτονται τι θα φάνε όταν γυρίσουν σπίτι», αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα