Ταϊλάνδη: Αγωνία για τη νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού των υπολοίπων παιδιών

Κορυφώνεται σήμερα η αγωνία στην Ταϊλάνδη για τον απεγκλωβισμό και τον υπολοίπων παιδιών που παραμένουν εγκλωβισμένα στη σπηλιά. Η επιχείρηση για την ανάσυρσή των υπολοίπων οκτώ αγοριών πρόκειται να αρχίσει από ώρα σε ώρα.

Χθες, απεγκλωβίστηκαν από τη σπηλιά τέσσερα παιδιά, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με την κατάσταση του ενός, σύμφωνα με ασιατικά ΜΜΕ να κρίνεται ως πιο σοβαρή.

Οι αρχές είχαν εκτιμήσει πως το δεύτερο μέρος της επιχείρησης θα ξεκινούσε στις 08:00 το πρωί (τοπική ώρα).

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει ξεκινήσει. Αυτό θα γίνει "σύντομα", σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι ξένοι ανταποκριτές που βρίσκονται στο σημείο.

Σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ και το δεύτερο σκέλος της επιχείρησης απεγκλωβισμού θα γίνει σε τουλάχιστον δυο μέρη, αφού τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες των τεσσάρων για να βγουν από τη σπηλιά. Και η νέα επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων θα γίνει από τους ίδιους δύτες που έβγαλαν και τα τέσσερα πρώτα παιδιά.

Συγκινητικές στιγμές στη χτεσινή επιχείρηση

Χθες εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές όταν οι δύτες βγήκαν στην επιφάνεια με τα παιδιά.

Κάθε παιδί συνοδευόταν από δυο δύτες, ο ένας πήγαινε μπροστά μεταφέροντας την μπουκάλα οξυγόνου του παιδιού, ακολουθούσε το παιδί και στη συνέχεια ο τρίτος δύτης.

Τα παιδιά φορούσαν full face μάσκες και εκτιμάται ότι είχαν εκπαιδευτεί τις τελευταίες ημέρες στο κολύμπι προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη διαδρομή των 3,2 χλμ., με τα υποβρύχια περάσματα. Στο τέλος της διαδρομής, όπως μετέφερε ο Guardian, οι δύτες αγκάλιαζαν τα παιδιά.

Στην επιχείρηση χθες πήραν μέρος 13 ξένοι δύτες και πέντε Ταϊλανδοί, μέλη των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ συνολικά στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν 90 δύτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα