Τα ζητήματα που έθεσαν Τζιτζικώστας - Ζέρβας στη συνάντηση με Μητσοτάκη

Για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν, κυρίως στις υποδομές της Κεντρικής Μακεδονίας, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης, στο ΥΜΑΘ.

Όπως είπε σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας, "σε πρώτη προτεραιότητα θέσαμε τα έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν, όπως είναι οι οδικοί άξονες, ο δρόμος Θεσσαλονίκης

- Έδεσσας, το Μετρό Θεσσαλονίκης, τα προβλήματα με τον ΟΑΣΘ, τον ΟΛΘ και φυσικά, για την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση που πρέπει να προχωρήσει".

Επί τάπητος τέθηκε και η νέα υπέργεια Περιφερειακή Οδός που, όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, η οποία θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Σε επίπεδο ανάπτυξης της πόλης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά στα δυτικά της πόλης, η ΑΖΚ και το τεχνολογικό πάρκο καθώς και η ανάπλαση της ΔΕΘ, η οποία "αποτελεί ένα έργο που πρέπει να προχωρήσει σύντομα. Όλοι οι φορείς είμαστε συντονισμένοι και είναι η πρώτη φορά που γίνονται συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό προκειμένου να προχωρήσουν αυτά τα ζητήματα. Πράγματι είδαμε ότι από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε με τον κ. Μητσοτάκη, πριν από δύο μήνες, έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε όλα τα ζητήματα που προανέφερα", δήλωσε ικανοποιημένος ο κ. Τζιτζικώστας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι "το επόμενο διάστημα αυξάνουμε ρυθμούς, όλοι οι φορείς, με στόχο να έχουμε σύντομα αποτελέσματα σε μία σειρά από θέματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς και τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας".

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε, ότι για τον δήμο Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι ο πρωθυπουργός δείχνει αυτό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υλοποίηση όλων των projects της πόλης.

«Από την μία πλευρά, η πορεία των εργασιών του Μετρό και ότι συμβαίνει στον σταθμό της Βενιζέλου, στον ΟΑΣΘ, στον λιμένα Θεσσαλονίκης και από την άλλη πλευρά, στα μεγάλα projects της πόλης που είναι η ανάπλαση της ΔΕΘ και φυσικά η ανάπλαση του γηπέδου της Τούμπας, κάτι που είναι ψηλά στην ατζέντα του Πρωθυπουργού.

Είχα την ευκαιρία να δώσω ένα memo στον Πρωθυπουργό, για τα θέματα που αφορούν καθαρά στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως είναι η ανάπλαση των στάβλων του Παπάφη, η πιθανή ανάπλαση της ΥΦΑΝΕΤ, το Αλλατίνη, σημεία της πόλης τα οποία πρέπει να μπούνε σε μία φάση σχεδιασμού και υλοποίησης. Αυτή η τετραετία είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία τετραετία, όχι μόνο σχεδιασμού και αποφάσεων αλλά και υλοποίησης όλων αυτών που θα αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα