Τα "καρφιά" της αντιπολίτευσης στον Κ. Ζέρβα για τις ανεξαρτητοποιήσεις

Τα «καρφιά» τους στο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, «έριξαν» οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης , με αφορμή τις ανεξαρτητοποιήσεις, δημοτικών συμβούλων από διάφορες παρατάξεις.

«Εγώ την απλή αναλογική την σχολίασα του 8 μήνες της προεκλογικής εκστρατείας. Σχολίασα και την φθήνια με την οποία ξεκινάνε τα πράγματα. Τα είχα προεξοφλήσει», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα Νίκος Ταχιάος.

Η νέα

διοίκηση ξεκινάει με το χειρότερο τρόπο και το χρεώνεται προσωπικά ο νέος δήμαρχος, ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργος Ορφανός.

«Αυτό που είχα πει και συνολικά ως παράταξη, είναι ότι είμαστε διατεθειμένοι να συμφωνήσουμε επί της αρχής και να προσυμφωνήσουμε προγραμματικές. Λυπάμαι πολύ. Πολύ κακό ξεκίνημα, να βάλει 7 παρατάξεις απέναντι του. Επέλεξε τη ρήξη και όχι τη σύνεση», σημείωσε ο κ. Ορφανός.

«Είδαμε σήμερα την προεκλογική υποκρισία. Ο μόνος θεσμικός τρόπος διασφάλισης των παρατάξεων είναι η απλή αναλογική. Σήμερα είδαμε νέους υπερμάχους απλής αναλογικής. Αυτός ο νέος νόμος όχι απλά δεν διορθώνει, αλλά ενθαρρύνει υπερσυγκεντρωτισμό και την ανηθικότητα. Ότι είναι νόμιμο δεν είναι, κομψό, ηθικό, όπως θέλετε πείτε το», τόνισε η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Κάναμε αυστηρή κριτική στις διαδικασίες αυτές. Θα συζητήσουμε για αυτά στα επόμενα δημοτικά συμβούλιο. Πρωτόγνωρη πρακτική. Αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα αρνητικά του νόμου και όχι τα θετικά», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Σπύρος Βούγιας.

«Πολύ κακός ο νόμος. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρξουν αυτές οι εγκλίσεις. Η προεκλογική μας αυτή αποδεικνύεται αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Αποχή από τρεις παρατάξεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Την απόφαση να απέχουν συμβολικά ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αποφάσισαν τρεις παρατάξεις, της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία – Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, έκανε λόγο για εξουδετέρωση της απλής αναλογικής και πως ευτελίζεται η Δημοκρατία. "Διακοσμητικό όργανο το δημοτικό συμβούλιο. Δεν υπήρξε καμία ψηφοφορία. Φταίει η κεντρική διοίκηση" τόνισε στη συνέχεια σημειώνοντας πως υπάρχει θέμα σαφούς αντισυνταγματικότητας του νόμου.

"Δεν θα συμμετέχουμε και απέχουμε από την διαδικασία" ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης" Μένουμε Θεσσαλονίκη" κατηγορώντας την κυβέρνηση όπου με τις εγκυκλίους της σχηματίζει ντε φακτο πλειοψηφίες της διοίκησης στις επιτροπές αφαιρώντας από τις επιτροπές εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

Τέλος για συνδιαλλαγή έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης "Πόλη Ανάποδα" Αντώνης Γαζάκης. "Έχουν αυτιά και ματιά οι δημότες. Θα κριθούν όλοι. Η διαδικασία εκλογής έγινε διαδικασία ορισμού. Πρωτόγνωρο" σημείωσε τονίζοντας πως υπάρχει ζήτημα με τους ανεξάρτητους που κάνουν παράταξη μόνο για σήμερα και για αυτό επιλέγει συμβολικά την αποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα