Τ. Ερντογάν: Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαρτάται η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέβη στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης ο Ρ.Τ. Ερντογάν την Κυριακή, το πλαίσιο συνομιλίας του με εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα, σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πιο αναλυτικά, σημείωσε πως τηρεί στάση αναμονής, για να δει τη στάση που θα κρατήσει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας απέναντι στη χώρα του, προσθέτοντας πως

«μπορούμε να φέρουμε σε καλύτερο σημείο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αν ο Μητσοτάκης μείνει πιστός στις εκφράσεις του».

«Στην Ελλάδα έγιναν εκλογές. Θα δούμε τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τι εξελίξεις θα υπάρχουν με την Ελλάδα. Σε επίπεδο συνομιλίας χρησιμοποιήσαμε ωραίους χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλον», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος για τον Έλληνα πρωθυπουργό, και τόνισε πως έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον προγραματσμό συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό,

«Έχουμε δώσει τις εντολές. Θα γίνουν οι συναντήσεις. Στη νέα εποχή τι ζητάει η Ελλάδα από εμάς. Τι ζητάμε εμείς από την Ελλάδα. Οι επιτροπές μας θα το εξετάσουν και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα», είπε σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από τις δηλώσεις του Ερντογάν, δεν έλειψαν οι αναφορές και στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ανατολική Μεσόγειο. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως «το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρος είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Εμείς προχωράμε στα βήματα μας με όλες τις δυνάμεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας. Εκεί πετούν και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Αρα η φασαρία που γίνεται δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα