Συνεχίζονται τα προβλήματα στην υδροδότηση ορισμένων περιοχών στη Θεσσαλονίκη

Πολλές περιοχές που είχαν μείνει χωρίς νερό το τελευταίο πενθήμερο οπότε και παρουσιάστηκαν τα προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης λόγω της βλάβης στον αγωγό της ΕΥΑΘ, πήραν τελικά χτες νερό, καθώς κρίθηκε ότι η ποιότητά του είναι καλή και μπορεί να μεταφερθεί στα νοικοκυριά με ασφάλεια. Η υδροδότηση της πόλης με νερό από την Αραβησσό γίνεται σταδιακά από χτες το απόγευμα, ωτσόσο θα χρειαστεί χρόνος για να μπορέσει όλη η πόλη να υδροδοτηθεί και πάλι κανονικά.

Έτσι, νοικοκυριά που χτες πήραν νερό, ενδεχομένως σήμερα να είδαν

και πάλι τη ροή να μειώνεται, ενώ σε άλλα που δεν έχει έρθει ακόμη το νερό, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή.

Η τελευταία ανακοίνωση της ΕΥΑΘ χτες το απόγευμα ανέφερε:

"Ξεκίνησε η τροφοδοσία του δικτύου της Θεσσαλονίκης με νερό από τον αγωγό της Αραβησσού, δεδομένου ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει ωστόσο σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της .

Όσον αφορά στις περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση. Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα".

Keywords
Τυχαία Θέματα