Συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου για τα 100 χρόνια ΚΚΕ σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Η τρίτη συναυλία που αφιερώνει ο Θάνος Μικρούτσικος στα 100 χρόνια του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 1η Απρίλη, στις 19.00, στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαί Ντε Σπορ.

Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η είσοδος γίνεται

μόνο με προσκλήσεις από τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις. Για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης λεωφορεία θα δρομολογήσει η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ (τηλ: 24610-40217).

Στο Α' μέρος της συναυλίας ο συνθέτης θα διευθύνει δύο έργα του:

- Τα τραγούδια «Προανάκρουσμα», «Μ' όλη μου τη φωνή», «Το ποίημα του Οκτώβρη», «Ξελάσπωσε το μέλλον», που περιλαμβάνονται στο έργο «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», θα ερμηνεύσει ο Κώστας Θωμαΐδης.

- Το δεύτερο έργο είναι η «Καντάτα για τη Μακρόνησο», σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Το έργο αυτό παρουσιάζεται ξανά ολόκληρο στην Ελλάδα, μετά από 42 χρόνια. Πέρα δηλαδή από τα τραγούδια («Ντικ», «Αλέξης», «Γερόντοι», «Φεγγάρι», «Χρέος», «Χρόνος») θα ακουστούν και τα σύγχρονα - ατονικά μέρη του έργου. Τα ατονικά μέρη θα έχουν τρία επίπεδα. Θα υπάρχει το ηχογραφημένο μέρος, που στο δίσκο έχει ηχογραφηθεί από μια πλειάδα ηθοποιών. Παράλληλα, θα προστεθεί ζωντανή μουσική, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα βίντεο με ντοκουμέντα από τη Μακρόνησο, ώστε να δημιουργείται ένα θεαματικό μέρος που θα καταλήγει στο τραγούδι. Ερμηνεύουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου και Κ. Θωμαΐδης. (Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου», 24 - 25 Μάρτη 2018 κάνει μια μικρή αναδρομή στα «Μακρονησιώτικα» που έγραψε ο Γ. Ρίτσος).

Στο Β' μέρος ο Θάνος Μικρούτσικος παίρνει τη θέση του στο πιάνο και παρέα με τον Μίλτο Πασχαλίδη, αλλά και τους Ρ. Αντωνοπούλου και Κ. Θωμαΐδη, παρουσιάζουν μια μουσική διαδρομή σε πολιτικά τραγούδια του συνθέτη από όλη την 50χρονη διαδρομή του, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Αλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη, Βολφ Μπίρμαν, Οδυσσέα Ιωάννου, Κώστα Λάχα, Φώντα Λάδη και Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή. Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ακουστούν είναι «Μικρόκοσμος», «Αυτούς τους έχω βαρεθεί», «Πάντα γελαστοί», «Ρόζα» και τόσα άλλα...

Παίζουν οι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος (φλάουτο, κλαρινέτο, σοπράνο και άλτο σαξόφωνο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρες), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Δημήτρης Ντουτσούλης (ηλεκτρικό μπάσο), Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Νίκος Σακελλαράκης (τρομπέτα), Τζίμης Σταρίδας (τρομπόνι).

Δρομολογούνται λεωφορεία δρομολογούνται από τις Οργανώσεις

Λεωφορεία δρομολογούνται και από την ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 2461.040.217.

Ακόμα, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τις παρακάτω πόλεις:

Σέρρες, στις 5.00 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο.
Κατερίνη, στις 5.00 μ.μ. από την κεντρική πλατεία.
Νάουσα, στις 4.30 μ.μ. από την πύλη του Πάρκου.
Βέροια, στις 5.00 μ.μ. από την πλατεία Ωρολογίου.
Έδεσσα, στις 4.30 μ.μ. από την πλατεία Ελευθερίας.
Μαυροβούνι, στις 4.45 μ.μ. από την πλατεία.
Γιαννιτσά, στις 5.15 μ.μ. από την παλιά αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα