Στρ. Σιμόπουλος: Αναποτελεσματικές εξαγγελίες από τον κ. Τσίπρα

Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την ίδρυση Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών σχολίασε με ανακοίνωσή του ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.

Όπως επεσήμανε, "Η δημιουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων κινείται σε σωστή κατεύθυνση. Μετά την ανακοίνωση της δομής της, όμως, από τον κ. Τσίπρα

πιστεύω ότι με ευθύνη της κυβέρνησης θα γίνει μια "τρύπα στο νερό" για την οποία θα δαπανηθούν κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια. Πρόκειται για μία τεράστια δομή με επιτροπές που θα περιλαμβάνουν πολλούς φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, ειδικούς επιστήμονες και πανεπιστημιακούς η οποία θα ήταν θαυμάσια για ένα συνέδριο με θέμα "Πρόληψη, Διαχείριση και Αποκατάσταση Φυσικών Καταστροφών" και όχι ένα εργαλείο άμεσης απόδοσης".

Ο κ. Σιμόπουλος, εξέφρασε την άποψη πως "απαιτείται μία λιτή δομή που με βάση συγκεκριμένα ηλεκτρονικά πρωτόκολλα θα ενεργοποιεί αυτόματα διάφορους υπευθύνους σε θεσμικές θέσεις και φυσικά θα έχει έναν ως επικεφαλής.
Εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά και στον τομέα αυτό η κυβέρνηση φοβάμαι πως δεν μπορεί να ξεφύγει από έναν εαυτό που την αναγκάζει να παραπέμπει την λύση "καυτών" θεμάτων στο μέλλον και να τα διαχειρίζεται επικοινωνιακά".

Keywords
Τυχαία Θέματα