Στήριξη ΔΗΜΑΡ στον Γ. Μπουτάρη στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές

Τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουταρη για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

"Τον Γιάννη Μπουτάρη η ΔΗΜΑΡ τον στήριξε το 2010 πρώτη φορά και τον στήριξε και την επόμενη. Ήμασταν από τους πρώτους που στηρίξαμε αυτή την υποψηφιότητα γιατί πιστεύαμε στην αλλαγή στο δήμο Θεσσαλονίκης

. Νιώθουμε ότι αυτή προοδευτική αλλαγή σε πάρα πολλά θέματα έχει έρθει. Η πόλη εχει γίνει εξωστρεφής και αυτό το καταλαβαίνει οποιασδήποτε κυκλοφορεί σε αυτή. Σε οποιαδήποτε επιλογή του Γιάννη Μπουτάρη από δω και πέρα θα το στηρίξουμε", τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Θεοχαρόπουλος.

"Θα τον στηρίξουμε γιατί έχουμε τις ίδιες θέσεις τόσο στην πολιτική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου", πρόσθεσε.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σχολίασε και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Μπουτάρη.

"Δεν ξέρω τη στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί πολλές φορές αλλά λέει και αλλά πράττει. Αυτό που ξέρω είναι ότι εμείς από τη πρώτη στιγμή στηρίξαμε τον Γιάννη Μπουτάρη. Όποιος έρχεται στις δικές μας επιλογές ας έρθει. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος εσωστρέφειας σε αυτή τη διαδικασία", ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

"Με τη ΔΗΜΑΡ έχουμε παλιούς και στενούς δεσμούς. Κορμός της πρωτοβουλίας είναι σημαντικό κομμάτι η ΔΗΜΑΡ", δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για την πρότασή του δημάρχου να σταματήσουν να έρχονται στη ΔΕΘ οι πολιτικοί αρχηγοί.

"Είπαμε για την έκθεση. Θα πω δυο πράγματα: νομίζω ότι δέχτηκε την άποψη ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό το καραγκιοζιλίκι με τους πολιτικούς να τυρρανανε την πόλη", τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

"Θα πρέπει επιτέλους η έκθεση να αλλάξει προς το καλύτερο. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα από τη διοίκηση και τον κ. Τζήκα αυτό που χρειάζεται όμως είναι να μην είναι αρένα πολιτική και πολιτικής σύγκρουσης αλλά να δώσει έμφαση στο εμπόριο, στην εξωστρέφεια. Μπορεί να τα καταφέρει. Να φύγουν τα περίπτερα με τα υπουργεία, μας ενημέρωσε η διοίκηση της ΔΕΘ οτι μειώνεται. Να συνεχιστεί να μειώνεται και να πάρει προτεραιότητα η πραγματική οικονομία επιτέλους", σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Τέλος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε και για το αν θα συναντηθεί με στελέχη της ΝΔ.

"Λόγω του νέου εκλογικού συστήματος οι συνεργασίες είναι υποχρεωτικές. Θα πρέπει από τώρα να συζητάμε και να καθιστούμε ένα πνεύμα συναινετικό γιατί αλλιώς δεν θα λειτουργήσει ο δήμος. Έτσι θα κάνουμε και θα ξανακάνουμε συναντήσεις μέχρι να βρούμε τα κοινά σημεία επαφής. Όσο για τις στηρίξεις όποιος μας στηρίζει καλά θα κάνει", ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα