Στην τελική ευθεία τα έργα ανάπλασης σε Ικτίνου και Ζεύξιδος

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανάπλαση των πεζοδρόμων της Ικτίνου και της Ζεύξιδος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς η σύμβαση ανάθεσης του έργου οδεύει προς το Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο.

Στην τελευταία συνεδρίασή της η οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε στην κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί

από πλευράς δήμου με προϋπολογισμό 528.000 ευρώ.

Πράσινο φράγμα

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά, ο οποίος μίλησε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης και τη Βαρβάρα Ζούκα, μία από τις κεντρικές παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί για τον πεζόδρομο της Ικτίνου αφορά στη δημιουργία ενός «πράσινου φράγματος», το οποίο θα διαχωρίζει και θα προστατεύει τόσο ηχητικά όσο και οπτικά τα ιστορικά σχολικά συγκροτήματα που λειτουργούν στην περιοχή από τις χρήσεις αναψυχής των παρακείμενων καφέ και μπαρ.

Αυτός ο “πράσινος τοίχος” θα προκύψει επί της ουσίας με τη διαμόρφωση παρτεριών, τα οποία θα εφάπτονται με τις περιφράξεις των σχολικών αυλών. Ειδικότερα στον άξονα της Ικτίνου θα κατασκευαστεί ένα επίμηκες παρτέρι, πλάτους περίπου 3,8 μέτρων, το οποίο θα βρίσκεται σε επαφή με τον τοίχο περίφραξης του σχολικού συγκροτήματος.

Ελεύθερη ζώνη 3,6 μέτρων

Ακόμη, όπως ανέφερε ο κ. Παππάς στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, η μελέτη του έργου ανάπλασης της Ικτίνου και της Ζεύξιδος προβλέπει την απελευθέρωση μιας ζώνης, πλάτους 3,6 μέτρων, κατά μήκος και των δύο πεζοδρόμων.

Πρόκειται για μια ζώνη από την οποία θα μπορούν να διέρχονται απρόσκοπτα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Η ζώνη αυτή θα κατασκευαστεί με διαφορετικό υλικό σε σχέση με τα υπόλοιπα σημεία των πεζόδρομων και θα οριοθετηθεί, ώστε να μην παραβιάζεται.

Παράλληλα, οι πεζόδρομοι της Ικτίνου και της Ζεύξιδος θα αποκτήσουν καινούριο φωτισμό, με σκοπό να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων αλλά και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα