Στη Θεσσαλονίκη η Ολυμπιακή Φλόγα των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Στη Θεσσαλονίκη και την Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, στην Τούμπα, έφτασε πριν από λίγο η Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Pyeongchang 2018, η οποία ξεκίνησε πριν από τέσσερις ημέρες από την αρχαία Ολυμπία.

Την εκδήλωση διοργανώνει

η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το βωμό άναψε με την Φλόγα ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Αθανάσιος Βασιλείαδης ενώ στην Τούμπα έφτασε αντιπροσωπεία επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Pyeongchang 2018.

Στη συνέχεια την Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφέρει ο ο Παραολυμπιονίκης, πρωταθλητής Κολύμβησης Παναγιώτης Χριστάκης.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε έπαρση σημαιών με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Ν.Κορέας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το "παρών" μεταξύ άλλων έδωσαν η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Στην εκδήλωση θα παραβρέθηκαν ακόμα αντιπροσωπείες Σχολείων Α΄Βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων καθώς επίσης και Αθλητικών Σωματείων της Τούμπας.

Τελετή υποδοχής της φλόγας και στη Νέα Παραλία

Τελετή υποδοχής για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PYEONGCHANG 2018», θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 18.15, και στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ η τελετή θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της υποδοχής:

Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας – Αφή στον βωμό

Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων

Ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου, του Εθνικού Ύμνου της Νότιας Κορέας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και έπαρση των αντίστοιχων σημαιών

Χαιρετισμός Δημάρχου Θεσσαλονίκης

Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PYEONGCHANG 2018»

Χαιρετισμός εκπροσώπου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων

Keywords
Τυχαία Θέματα