Το 1ο Κύπελλο Karting ξεκινά αύριο στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Ένας νέος θεσμός για τη χώρα μας στο χώρο του Karting αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από τη πίστα kart, Drive Park, στο Νέο Ρύσιο. Πρόκειται για τον θεσμό του κυπέλλου, μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα.

Το 1ο Κύπελλο Karting που αρχίζει αύριο Σάββατο 28η Οκτωβρίου με τα δοκιμαστικά και θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες σε κάθε κατηγορία τη Κυριακή 29 Οκτωβρίου, προκηρύχτηκε

από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΟΜΑΕ) και οργανώνεται από τον αθλητικό σύλλογο τον Αθλητικό Σύλλογο Πίστας Καρτ Νέου Ρυσσίου (Α.Σ.ΠΙΣ.).

Αθλητές από όλη τη χώρα, αλλά και ξένοι (επειδή η διοργάνωση είναι open) θα αγωνιστούν για την πρωτιά, στη μεγαλύτερη αγωνιστική πίστα για καρτ Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στη νοτιοανατολική Ευρώπη, σε ένα άθλημα που αποτελεί τη βάση του μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως, με τους περισσότερους πιλότους της F1 και των άλλων μηχανοκίνητων αθλημάτων να έχουν περάσει από αυτό.

Στους αγώνες θα μετέχουν 54 αθλητές από όλη την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Μεταξύ αυτών και πρωταθλητές με διεθνείς διακρίσεις που θα προσφέρουν μοναδικό θέαμα.

Οι ελεύθερες δοκιμές θα αρχίσουν στις 8.45 το πρωί του Σαββάτου ενώ οι χρονομετρημένες δοκιμές στις τρείς το μεσημέρι.

Την Κυριακή η αγωνιστική μέρα θα αρχίσει με τις ελεύθερες δοκιμές από τις 8.45 μέχρι και τις 10.00

Ο πρώτος τελικός θα αρχίσει στις 11 ενώ ο δεύτερος στις 13.35

Το Kart εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1970 ενώ στη Θεσσαλονίκη το 1977.Πρόκειται για τη κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού που αγωνίζονται αθλητές από οκτώ μέχρι και 18 χρόνων , αλλά και μεγαλύτεροι, ενώ αποτελεί το προπομπό για όλες τις μεγάλες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Για να υποδεχθεί το 1ο Κύπελλο Ελλάδος η πίστα Kart “Drive Park”, που λειτουργεί εδώ και 40 και πλέον χρόνια, ανακαινίστηκε με καινούργιο ασφαλτοτάπητα και άλλα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα