Στη Σαμοθράκη ο Χρ. Σπίρτζης για την εκτίμηση των ζημιών από την κακοκαιρία

Στη Σαμοθράκη μετέβη σήμερα Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να εκτιμήσει από κοντά την κατάσταση μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί και να συντονίσει τις πρώτες ενέργειες.

Στη Σαμοθράκη βρέθηκε από την πρώτη στιγμή, μετά από εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον ΓΓ Υποδομών Γιώργο Δέδε, στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών καθώς και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών,

ώστε να συνδράμει με κάθε τρόπο, τους ανθρώπους της πολιτικής προστασίας, της περιφέρειας, του δήμου, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του Εκαβ που επιχειρούν από την πρώτη στιγμή.

Μετά την αυτοψία, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον όροφο του πολιτιστικού κέντρου χώρας Σαμοθράκης, παρουσία του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Παρόντες ο Γενικός Γραμματέας υποδομών και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Γιαννης Καπάκης, ενώ συμμετείχαν και οι Σταμάτης Βαρδαρός, Διοικητής εθνικού κέντρου Επιχειρήσεων υγείας και Νίκος Παπαευσταθίου, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας. Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν η καταγραφή των ζημιών και ο συντονισμός της αποκατάστασης του κέντρου υγείας και του αγροτικού ιατρείου.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή ελήφθησαν αποφάσεις για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας, ζήτησε να υπάρξει ειδική μέριμνα για τον επαγγελματικό κόσμο που για δεύτερη φορά φέτος πλήττεται από την θεομηνία. Αποφασίστηκε μάλιστα ότι από αύριο θα γίνεται στο πνευματικό κέντρο καταγραφή των ζημιών από υπαλλήλους του Δήμου και της περιφέρειας.

Ειδική τηλεφωνική γραμμή ο Δήμος για δήλωση προβλημάτων

Ο Δήμος Σαμοθράκης με ανακοίνωση του ενημέρωσε τους πολίτες ότι μπορούν να καλούν καθημερινά στον αριθμό 25510-98097, από τις 7.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ, για να δηλώνουν προβλήματα που ενδεχόμενα αντιμετωπίζουν μετά την εκδήλωση των εντόνων καιρικών φαινομένων.

Επίσης όσοι έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους ή στις επιχειρήσεις τους, όπως καταστροφή οικοσκευής, επαγγελματικού εξοπλισμού, τυχόν βλάβες σε κτίρια, να ενημερώσουν για το είδος της ζημιάς που έχουν υποστεί, ώστε συνεργεία μηχανικών να διενεργήσουν αυτοψίες για την καταγραφή των βλαβών, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πολίτες, για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα