Στα Χανιά σήμερα η πρέσβειρα της Κίνας - "Κάναμε ό,τι καλύτερα μπορούσαμε" λέει για τον κορωνοϊό

Στις εγκαταστάσεις της Terra Creta στο Κολυμπάρι Χανίων, βρέθηκε σήμερα η πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατάις της Κίνας στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσούι, στο πλαίσιο τελετής αφιέρωσης δέντρου προς τιμήν της και ρωτήθηκε για το μείζον θέμα του κορωνοϊού για το οποίο εμφανίστηκε συγκρατημένη αισιόδοξη όσον αφορά την αντιμετώπισή του.

«Πρόκειται για έναν καινούργιο τύπο ιού. Αλλά ως κυβέρνηση της Κίνας, στο

συντομότερο δυνατό διάστημα, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε», είπε αρχικά η πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα.

Και συνέχισε: «Με τα πιο αυστηρά και ολοκληρωμένα μέτρα που έχουμε εφαρμόσει, θα προστατεύσουμε τις ζωές και την ασφάλεια των Κινέζων πολιτών και βέβαια όλου του κόσμου. Και μπορώ να πω ότι αυτές τις ημέρες έχουμε σημειώσει πρόοδο. Ο αριθμός των ανθρώπων που θεραπεύονται αυξάνεται και ο αριθμός των πιθανών κρουσμάτων μειώνεται. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα το ελέγξουμε, θα το αντιμετωπίσουμε εντελώς».

Σύμφωνα με το hania.news, ερωτηθείσα αναφορικά με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον τουριστικό τομέα, ειδικά σε ό,τι αφορά την έλευση Κινέζων στην Ευρώπη τη φετινή τουριστική περίοδο, η πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα ανέφερε ότι «τώρα απαγορεύουμε τις οργανωμένες ομάδες προς το εξωτερικό. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν επειδή δεν θέλουμε να έχουμε καμιά εξαίρεση, κάποιου πιθανού κρούσματος. Αλλά θα σταματήσουμε πολύ σύντομα την απαγόρευση, πιστεύω, και δεν θα διαρκέσει για πολύ καιρό. Πιστεύουμε ότι μετά την ασθένεια θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη της σχέσης μας, όπως έχουμε ανακοινώσει πέρυσι, θα διοργανώσουμε το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας και της Κίνας. Το δεύτερο εξάμηνο και του χρόνου θα αυξηθεί ο αριθμός των Κινέζων τουριστών προς την Ελλάδα. Αλλά, όπως πάντα έλεγα στους έλληνες φίλους μου, η Κρήτη πρέπει να κάνει περισσότερες παρουσιάσεις και διαφημίσεις στην Κίνα. Να προσεγγίσετε περισσότερους τουρίστες εδώ. Και δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνετε στην Κίνα για ταξίδια, μπορείτε να κάνετε διαφημίσεις ηλεκτρονικές. Είναι μια καινούργια τάση, διαδικτυακή».

Keywords
Τυχαία Θέματα