Στ. Θεοδωράκης: Η απόφαση Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι η κατάντια της πολιτικής

Με αναφορά στον Σπύρο Δανέλλη ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση που είναι από το πρωί σε εξέλιξη για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στην πρόθεση του κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε: "Αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος. Γιατί στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος. Στο λάθος όμως υπάρχει υπολογισμός".

Όπως

τόνισε μάλιστα κατά την τοποθέτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού, "Η απόφαση λοιπόν του κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν είναι η εξύψωση της πολιτικής, είναι η κατάντια της πολιτικής".

Παράλληλα αναφέρθηκε και στους άλλους βουλευτές που αποχώρησαν από το Ποτάμι σημειώνοντας:

"Γιατί ο Δανέλλης δεν είναι ο μόνος. Είναι και ο Φωτήλας και ο Μπαργιώτας και ο Αχμέτ και η Μάρκου και ο Θεοχάρης. Αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που έφυγαν από το Ποτάμι και όχι σε όλους όσοι άλλαξαν κόμματα.

Αλήθεια; Τι σύμπτωση και αυτή! Όλοι πηγαίνουν σε μεγαλύτερα κόμματα και δεν βρίσκεται ένας -Ένας!- να πει «η συνείδηση μου με οδηγεί να εγκαταλείψω το μεγάλο μου κόμμα και να πάω σε ένα μικρότερο».

Φαίνεται, η συνείδηση λειτουργεί με ποσοτικά κριτήρια. Και ενεργοποιείται μόνο όταν το κόμμα σου είναι μικρό και η επόμενη καρέκλα σου μεγάλη".

Παράλληλα εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας: Άκουσα τον Πρόεδρο της ΝΔ να μιλάει για «κυβέρνηση κουρελού» και να αποσπά το έντονο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ.

Αναρωτιέμαι αν το «κυβέρνηση κουρελού» χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές που τους τελευταίους μήνες προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία".

Εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας ότι ο σημερινός κατήφορός του αντανακλά πρακτικές του παρελθόντος: "Ο κ. Τσίπρας δεν αναζητά πέντε που θα συμφωνήσουν σε ένα νομοσχέδιο ή μία Συμφωνιά, αλλά που θα του δώσουν λευκή επιταγή» τόνισε και πρόσθεσε: "Με αυτή την τακτική η χώρα δεν πάει πουθενά".

Ακόμη ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε: "Ο δρόμος που επιλέξατε, κ. Τσίπρα, είναι λάθος. Η συμπεριφορά του κ. Καμμένου επέβαλε να είχατε πάρει πολύ νωρίτερα τις αποφάσεις σας, αλλά θέλατε μέχρι τέλους να παίζετε σε διπλό ταμπλό".

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση:

"Εμείς δεν είμαστε πρόθυμοι. Εμείς δεν σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Θα επιμείνουμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη αλλαγή, να γράψουμε νέες σελίδες και όχι να αντιγράψουμε τις χειρότερες παλιές", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεοδωράκης, Δανέλλη,theodorakis, danelli