Κουτσούμπας προς Τσίπρα: Θεωρείτε επίτευγμα μια επαίσχυντη συμφωνία

Σκληρή επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση που είναι από το πρωί σε εξέλιξη για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για "ένα βολικό διαζύγιο" ανάμεσα στα δύο κόμματα, ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή διαδικασία

"αποτέλεσμα παζαριών".

"Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή, το ζήτημα είναι ο ίδιος ο λαός να καταψηφίσει την κυβέρνηση, μέσα από τους καθημερινούς αγώνες του και στις εκλογές", τόνισε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τη χαρακτήρισε "επαίσχυντη" και τόνισε πως είναι καταπέλτης για τους λαούς των Βαλκανίων.

"Η Συμφωνία που υπογράψατε με τον κ. Ζάεφ, ήταν στο πλαίσιο των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών που υπηρετήσατε με μεγάλη συνέπεια μαζί με τον κ. Καμμένο", σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό:

"Θεωρείτε κ. Τσίπρα επίτευγμα μια επαίσχυντη συμφωνία, αμερικανικού σχεδιασμού για να μπει στο ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ. Αυτή είναι η ουσία της συμφωνίας".

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κουτσούμπας άσκησε δριμύτατη κριτική και στη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τη στάση της:

"Κανένας καυγάς δεν γίνεται για όλα αυτά ανάμεσα στον κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη. Τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ δεν τα αμφισβητεί ούτε η Ν.Δ. Υπάρχει πλήρης ταύτιση και συμφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ της έχει πάρει τη μπουκιά από το στόμα, και κάνει όσα δεν πρόλαβει να κάνει η ίδια η Ν.Δ.".

Keywords
Τυχαία Θέματα