Στ. Θεοδωράκης: Αγωνίζομαι για τη νίκη και πιστεύω ότι θα κερδίσω

Στις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της Κεντροαριστεράς αναφέρθηκε σήμερα από την Πάτρα ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης, στο περιθώριο της διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Ελλάδα.

«Ελπίζω ότι αυτό που πάμε να κάνουμε είτε γίνει τον Νοέμβριο, είτε τον Δεκέμβριο, θα έχει μεγάλη συμμετοχή

από τον κόσμο για να γεννηθεί από το μηδέν ένα καινούριο προοδευτικό κίνημα που θα βοηθήσει την πατρίδα μας. Αυτός είναι ο στόχος και τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα», τόνισε ο ίδιος.

Σχετικά με τη συγκρότηση του νέου πολιτικού φορέα και την εκλογή ηγεσίας, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «η απόφαση να αναδειχτεί ο αρχηγός πριν δημιουργηθεί ο νέος φορέας είναι η παγκόσμια πρωτοτυπία του νέου φορέα και την υπερασπίζομαι γιατί όπως ξέρετε ήταν δική μου πρόταση» και πρόσθεσε ότι «είχα πει, ότι πρώτα να βγάλουμε τον αρχηγό και μετά όλα τα άλλα, ενώ κάποιοι φίλοι μας λέγανε να γίνει πρώτα το συνέδριο και μετά όλα τα άλλα. Ο σκοπός είναι απλός. Επειδή όταν μιλάμε για μαζικές διαδικασίες, ο κόσμος το έχει συνδέσει με στημένα πράγματα, για ανθρώπους που στέλνει είτε το ένα είτε το άλλο κόμμα, προσπάθησα να το ξεπεράσω όλο αυτό. Γι΄ αυτό πρότεινα να εκλέξει ο κόσμος τον αρχηγό, προφανώς με βάση τις θέσεις του, έναν άνθρωπο που θα έχει ένα στέρεο πολιτικό υπόβαθρο, ξεκάθαρες απόψεις και γύρω από τον αρχηγό θα δομηθεί ένα καινούριο κίνημα». Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτό που κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν αδυναμία, πιστεύω ότι είναι η δύναμη».

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, για την οικονομία, αλλά και τις εξελίξεις σχετικά με τον νέο πολιτικό φορέα. Ειδικά για τις εκλογές στην κεντροαριστερά ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι είναι ζήτημα πολιτικής ουσίας να ψηφίσει πάρα πολύς κόσμος, γιατί αυτό, όπως ανέφερε «θα είναι το πρώτο βήμα για την ενότητα».

«Εγώ αγωνίζομαι για τη νίκη και πιστεύω ότι θα κερδίσω, αλλά μπορώ να είμαι στρατιώτης στην παράταξη που θα νικήσει στις εκλογές κάποιος άλλος», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «αυτό πρέπει να ειπωθεί από όλους μας και όχι γενικώς και αορίστως λόγια ενότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεοδωράκης, Αγωνίζομαι,theodorakis, agonizomai