Σκληρή κριτική Καλαφάτη σε Μπουτάρη - "Ήταν unfair η κίνηση του δήμαρχου"

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για διάφορα ζητήματα που αφορούν την πόλη, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης για τον προϋπολογισμό για του δήμου για το 2018.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει” και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο δήμαρχο

Θεσσαλονίκης, για την απόφαση του αυτή κάνοντας λόγο για unfair κίνηση από την πλευρά του.

“Ο δήμαρχος έκανε μια σειρά ανακοινώσεων που δεν είχαν καμιά σχέση με τον προϋπολογισμο για να αξιοποιήσει την ώρα. Όταν μίλησα για τον προυπολογισμό δεν μίλησα για άλλα θέματα. Ήταν unfari το δήμαρχο”, τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Όπως τόνισε ήρθε άρον άρον από τη Βουλή επειδή σέβεται το όργανο ενώ θα μπορούσε να μην έρθει και να ήταν δικαιολογημένος.

“Αυτή τη στιγμή συζητείται ο προυπολογισμός στο κοινοβούλιο. Ήρθα άρον άρον από τη Βουλή και θα φύγω αύριο. Ήρθα γιατί σέβομαι αυτό το όργανο. Θα μπορούσα να μην εμφανιστώ και να ήμουν δικαιολογημένος. Κι όμως πολλοί συνάδελφοι δεν έρχονται κάν”, τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει” και πρόσθεσε:

“Βλέπω πολλές τακτικές και τεχνικές που αναπτύσσονται σε πολλά επίπεδα. Όχι σε επίπεδο κοινωνίας αλλά επικοινωνίας. Υπάρχει μια λαχτάρα να αναδειχτεί, να δείξει το ανύπαρκτο έργο του. Βλέποντας ότι δεν υπάρχει επιχειρηματολογία με χαρακτήρισε αδιάβαστο και αυθάδη επειδή επικαλέστηκα τρία νουμεράκια που δείχνει το ανύπαρκτο έργο του”.

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε ακόμα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με αφορμή την εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο για την ιδιωτικοποίηση του, αλλά και την στάση που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η παράταξης της “Πρωτοβουλίας” όλα αυτά τα χρόνια.

“Έρχεται ο πρωθυπουργός της πρώτης φοράς Αριστεράς, ο πρωθυπουργός που ήταν στα κάγκελα με νταούλια για την ιδιωτικοποίηση. Αυτοί που ήταν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση να χειροκροτήσουν τον πρωθυπουργό”, δήλωσε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε αναφορικά με την Πρωτοβουλία:

“Ούτε ο δήμαρχος ούτε τα μέλη της Πρωτοβουλίας ήταν πάντοτε υπέρ της ιδιωτικοποίησης . Είχαν κάνει μια κινητοποίηση που έλεγε ότι το λιμάνι ανήκει στην πόλη με πανό, ενώ είχε βγει και ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ. Να μη μας πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Όταν το κλίμα ήταν διαφορετικό, πηγαίνατε με τον αέρα, κόντρα στην ιδιωτικοποίηση. Βγάζατε τον «αριστερούλη». Κάποιοι είναι σταθεροί και δεν τους παίρνει η μπάλα όλους”.

Αναφερόμενος στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως ο στολισμός είναι πενιχρός, ενώ άσκησε έντονη κριτική για τους πλανόδιους πωλητές στην πλατεία Αριστοτέλους.

“ Πας να μπεις στην πλατεία Αριστοτέλους και κάνεις ένα σλάλομ μεταξύ καστάνων, μαλλιού της γριάς, καλαμποκιών, με κάποιες κατασκευές που, προφανώς, είναι της αισθητικής της Πρωτοβουλίας, πας να μπεις μέσα και νομίζεις ότι μπαίνεις στην China Town. Αφού ξεπερνάς κι αυτό το σοκ, πας να δεις το σιδερόφρακτο δένδρο”,τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Τέλος ο Σταύρος Καλαφάτης αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, ζητώντας από την διοίκηση του Οργανισμού να πει τον λόγο που ταλαιπωρούνται δεκάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς.

“Αυτό είναι απαράδεκτο. Θα κάνω κι άλλες ερωτήσεις σαν βουλευτής, να κάνουμε κάτι και ως δημοτικό συμβούλιο για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται. Ας έρθει εδώ η η διοίκηση του ΟΑΣΘ να μας εξηγήσει”, ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.

Απαντώντας στην κριτική του Σταύρου Καλαφάτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης τόνισε πως αναφέρθηκε στα θέματα αυτά για σύμπτυξη χρόνου και να διευκολύνει τη διαδικασία.

“Ένας προϋπολογισμός είναι αριθμοί που όποιος θέλει παίζει με αυτούς. Όταν αναφέρατε ότι ο προϋπολογισμός είναι μνημονιακός γεμάτος υπερφορολόγηση και δανεισμός είπα ότι είστε παντελώς αδιάβαστος, ή δεν ξέρετε να διαβάζεται ή αφόρητα αντιπολιτευτικός. Στον προυπολογισμό υπάρχει και ένα όραμα με έργα. Δεν θα αναφέρω το Μουσείο του Ολακαυτώματος που θα ξεκινήσει το 2018. Αναφέρθηκα και σε άλλα θέματα για σύμπτυξη χρόνου”, ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπουτάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα