Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με φόντο τη δολοφονία Λαμπράκη

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Σε συνέντευξή του χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Ακραίως", ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: "Αυτοί οι πολίτες σήμερα, οι οποίοι τοποθετούνται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος θα

κρίνουν τις επόμενες εκλογές. Και θεωρώ ότι για αυτούς τους πολίτες είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη η οποία έχει να τους πει κάτι συγκεκριμένο για την επόμενη μέρα, όχι για το τι έγινε το ’63, τους Γκοτζαμάνηδες και τα τρίκυκλα (...) Έχουν μια σημασία, αλλά πραγματικά δεν κατάλαβα, την ανακοίνωση για τα τρίκυκλα. Έπρεπε να αναζητήσω λίγο στην μνήμη μου, και πιστεύω ότι έχω καλές ιστορικές γνώσεις, για να καταλάβω τι ήθελε να πει ο συγγραφέας αυτής της ανακοίνωσης. Πείτε μου τώρα, το παιδί των 17 ετών που θα ψηφίσει για πρώτη φορά, που τον ενδιαφέρει πως θα είναι η Ελλάδα το 2030. Αν τον ενδιαφέρει το τι έγινε το 1963".

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου με αφορμή τη δήλωση αυτή, σήμερα η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε επί του θέματος πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γεννηθεί το 1968, αφήνοντας να εννοηθεί πως όταν δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε γεννηθεί καν.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του επιτίθεται στη Μαρία Σπυράκη για τη δήλωση αυτή χαρακτηρίζοντάς την "ανόητη" και αστεία":

"Η σημερινή δήλωση της κ. Σπυράκη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αγέννητος το 1963, άρα δεν μπορεί να γνωρίζει για τη δολοφονία Λαμπράκη, δεν είναι απλώς ανόητη και αστεία, αλλά εκφράζει αυθεντικά αυτό που αντιπροσωπεύει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Δεν πρόκειται για άγνοια της ιστορίας αδικαιολόγητη για κάποιον που διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας, ούτε για μια ακόμα γκάφα από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο, για μια συνειδητή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει την ιστορία και όσα αυτή μπορεί να διδάξει στις επόμενες γενιές και, βέβαια, και στην παράταξή του.

Η ιστορία βέβαια ούτε διαγράφεται, ούτε ξαναγράφεται, ούτε ξεκινά από τη γέννηση του Κυριάκου Μητσοτάκη".

Keywords
Τυχαία Θέματα