Σαν σήμερα πάγωσε το αλάτι στις αλατιέρες του Μπουτάρη (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το φιάσκο που έζησε η Θεσσαλονίκη τον περσινό χιονιά.

Οι παγωμένες αλατιέρες του Μπουτάρη προκάλεσαν ταλαιπωρία στους πολίτες, με κυκλοφοριακό κομφούζιο, ατελείωτο μποτιλιάρισμα, παγωμένα πεζοδρόμια και απίστευτη γκρίνια.

Επί ώρες χιλιάδες αυτοκίνητα ήταν μπλοκαρισμένα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους πολίτες να κατηγορούν την διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης

για απόλυτη αδυναμία να χειριστεί την κατάσταση.

Οι παγωμένες αλατιέρες του Μπουτάρη το ανέκδοτο της χρονιάς

Πρωταγωνιστής του χιονιά, ο Γιάννης Μπουτάρης. Η δήλωση του για παγωμένες αλατιέρες, έγινε "το ανέκδοτο της χρονιάς" καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να διακωμωδήσουν την κατάσταση.

"Υπήρχε προειδοποίηση από την μετεωρολογική υπηρεσία για ισχυρό παγετό. Μιλούσαν για -20 βαθμούς Κελσίου. Ανύπαρκτο νούμερο το -20 για τη Θεσσαλονίκη. Το -16 είναι το χαμηλότερο στη Θεσσαλονίκη. Οι θερμοκρασίες φέτος ήταν από -5 και κάτω. Έγινε στις 25 Νοεμβρίου συνάντηση του συντονιστικού τοπικού οργάνου, είπαν ότι είπαν. Ήδη είχαμε μία ετοιμότητα της πολιτικής προστασίας. Υπήρχαν τα αποθέματα αλατιού. Τα αλάτι για τους ανιστόρητους, παγώνει. Το αλάτι τραβάει υγρασία και πετρώνει και γίνεται άσχημο πέτρωμα. Ήδη από τις 5-6 υπήρχε ετοιμότητα και στις 5 και 6 τους μηνός έριξα αλάτι σε διάφορα σημεία της πόλης που υπήρχαν νερά", είχε δηλώσει ο κ. Μπουτάρης.

Όπως είχε εξηγήσει τότε, ο Γιάννης Μπουτάρης, οι υπάλληλοι του δήμου είχαν τοποθετήσει το αλάτι στις αλατιέρες από την προηγούμενη ημέρα για να υπάρχει ετοιμότητα, όμως αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αλάτι να... πετρώσει!

«Την Κυριακή το μεσημέρι διαπιστώθηκε ότι είχε παγώσει το αλάτι. Την Κυριακή το βράδυ τους έπιασε πανικός. Δεν μπορούσαν να σπάσουν το πέτρωμα στις αλατιέρες. Την Δευτέρα το βράδυ όταν διαπιστώθηκε ότι την επόμενη θα έπεφτε χιόνι, φόρτωσαν τις αλατιέρες. Την Τρίτη άρχισε να χιονίζει, με χιόνι παγωμένο έπεφτε και έμενε και δημιούργησε γλίτσες. Έπιασε πανικός όλος τον κόσμο", ανέφερε τότε ο κ. Μπουτάρης.

"Δήμαρχε φτάνει με το αλάτι στο δρόμο. Λύσσα τον έκανες!"

Το απίστευτο σκηνικό που επικράτησε στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε εκτός από γκρίνια, απίστευτο τρολάρισμα, με τους πιο ευρηματικούς να βγάζουν ακόμη και τραγούδι!

Η "Ταμπακέρα" της Βίκυς Μοσχολιού έγινε "τι μου την πάγωσες την αλατιέρα".

Ποιος θα ξεχάσει επίσης τους «The New Liberals», οι οποίοι καυτηρίασαν με το δικό τους τρόπο τη δήλωση δημάρχου Θεσσαλονίκης, με ένα χιουμουριστικό τραγούδι με τίτλο «Η αλατιέρα Κυρ – Γιάννης 2017 edition», το οποίο συγκέντρωσε χιλιάδες σχόλια.

"Φωτιά" πήρε και το twitter, με ορισμένους χρήστες να γράφουν: "Δήμαρχε φτάνει με το αλάτι στο δρόμο. Λύσσα τον έκανες!", "Στα τσακάλια του δήμου Θεσσαλονίκης, τους λες για αλάτι και ψάχνουν που είναι η... χωριάτικη!", "Αφού παγώσαμε το αλάτι, τώρα στη Σαλονίκη βάζουμε μπρος τον τετραγωνισμό του τριγώνου Πανοράματος. Γιατί μπορούμε!".

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από πέρσι με χιόνια και μποτιλιαρισμένους δρόμους στη Θεσσαλονίκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα