Σαμαράς: Μέχρι τέλους για την Δικαιοσύνη και την Πατρίδα

"Μέχρι τέλους για την Δικαιοσύνη, μέχρι τέλος για την πατρίδα" δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κλείνοντας την παρέμβασή του στην Βουλή στη συζήτηση για το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ

ανέφερε ότι " μίλησα εξ αρχής για συμμορία, είχα υποχρέωση να αντιδράσω, ήξερα και πού το πήγαιναν: Ήθελαν να πάνε στις εκλογές με κορυφαία στελέχη της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Οικονομίας" υπό ατιμωτική κατηγορία είπε και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: "Ψηφίστε την παραπομπή Παπαγγελόπουλου. Αν είναι αθώος δεν έχετε κανέναν λόγο να ανησυχείτε. Αν είναι ένοχος όμως τι ακριβώς υπερασπίζεται ο κ. Τσίπρας;"

Επ αυτού μάλιστα πρόσθεσε: "Ορθώς ανησυχείτε. Μένει να διερευνηθεί ποιοι ήταν και οι φυσικοί αυτουργοί του κ. Παπαγγελόπουλου. Διακρίνω πως ανησυχείτε γιατί θα διερευνηθεί και ποιοι άλλοι συμμετείχαν. Μήπως ο κ. Τσίπρας είναι ιθύνων νους της σκευωρίας; "

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς ανέφερε:

*Το μέχρι τέλους ήταν η αντίδραση ενός πρώην πρωθυπουργού όταν άνοιξε η δικογραφία και είδε να κατηγορείται από δυο κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες ότι με μια τροχήλατη βαλίτσα δωροδοκήθηκε. Δεν είχα δικαίωμα να δώσω ούτε δράμι αξία στις συκοφαντίες τους. Το μέχρι τέλους ήταν υπόσχεση για την αναζήτηση της αλήθειας. Το μέχρι τέλους είναι στάση ζωής, δεν είναι μνημόνιο για να το σκίσει ο κ. Τσίπρας. Είναι το "ποτέ ξανά". Δεν είναι ψήφος εκδίκησης αλλά αποτροπής.

*Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Αν ένας πρωθυπουργός είναι ένοχος, να πάει φυλακή.

*Ψηφίστε την παραπομπή Παπαγγελόπουλου. Αν είναι αθώος δεν έχετε κανέναν λόγο να ανησυχείτε. Αν είναι ένοχος όμως τι ακριβώς υπερασπίζεται ο κ. Τσίπρας; Ορθώς ανησυχείτε. Μένει να διερευνηθεί ποιοι ήταν και οι φυσικοί αυτουργοί του κ. Παπαγγελόπουλου. Διακρίνω πως ανησυχείτε γιατί θα διερευνηθεί και ποιοι άλλοι συμμετείχαν. Μήπως ο κ. Τσίπρας είναι ιθύνων νους της σκευωρίας;

Είχε πει ο κ. Τσίπρας απο μόνος του αντε και έστησε την σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος, μόνος του; ποιος κυβερνούσε. Σε αυτό συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα. Δεν σας κυνηγάει ο Σαμαράς αλλά οι δικοί σας και οι πομπές σας: ο παππάς, ο μανόλο , η γεροβασίλη και ποιος ξέρει και τι άλλα θα αποκαλυφθούν.

*Με διέσυραν όλο το 2018 γιατί ...ξέχασαν να ρωτήσουν τη βασική μάρτυρα εάν ήταν παρούσα σε αυτά που έλεγε για την τροχήλατη βαλίτσα.

*Οι σκευωροί δε σεβάστηκαν τίποτα. Ούτε το τεκμήριο της αθωότητας. Οι αμετανόητοι μας απειλούν ότι την άλλη φορά θα είναι αλλιώς; δηλαδή πώς θα είναι; Θα μας συλλαμβάνουν προληπτικά;

*Εμένα πήγατε να με διαπομπεύσετε την επόμενη ημέρα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία μας. Σας ενοχλώ για τις απόψεις μου, για τα Εθνικά , για τους λαθρομετανάστες, το ξέρω. Σας ενοχλώ και για άλλα θέματα; Αυτά όμως λύνονται πολιτικά.

*Πώς μπορέσατε να επιχειρήσετε να σακατέψετε την ζωή ενός Πολίτη μόνο και μόνο επειδή ήταν συνεργάτης μου; του Παπασταύρου. Πώς μπορέσατε έναν αθώο άνθρωπο να τον διαπομπεύσετε στο πανελλήνιο και να τον κάνετε τηλεοπτικό προεκλογικό σποτ; και θέλατε να καταθέσει ψευδώς εναντίον της Μαρέβας Μητσοτάκη.

*Το δόγμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Θάψτο γιατί θα σε σκίσουμε.

*Οι Θεσμοί είναι προυπόθεση της αστικής Δημοκρατίας. Ο πυρετός του λαικισμού οδηγούν σε βάρβαρη κοινωνία. Επιβεβλημένο καθήκον η προάσπιση των Θεσμών. Υπάρχουν πράγματα που δεν είναι θέμα επιλογής. Πρέπει να τα κάνεις. Όταν ανακαλύπτεις παραδικαστικό κύκλωμα έχεις χρέος να το ξεριζώσεις. Αλλιώς σε λίγο θα αναρωτιέσαι και εσύ ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.

*Είναι υπέρτατο χρέος όταν παραβιάζουν την εθνική σου κυριαρχία να την υπερασπιστείς. Και να το ακούσουν οι "πειρατές". Για την Δικαιοσύνη και την πατρίδα, μέχρι τέλους.

Πηγή: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα