Σ. Βούλτεψη: Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση στο προσφυγικό

Πεπεισμένη ότι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος «βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση» δηλώνει η βουλευτής Β’ Αθήνας της Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών «επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα» και εξηγεί γιατί η Ν.Δ. ζητά εκλογές

πριν αυτή έρθει στη Βουλή. Μιλά επίσης για την οικονομία, για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανομίας, καθώς και για το μεταναστευτικό.

Γιατί η Ν.Δ. ζητά εκλογές πριν έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών;

Διότι η αριθμητική (όπως προκύπτει από διάφορες δηλώσεις) δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει την υπερψήφιση της συμφωνίας. Η Ν.Δ. θεωρεί τη συμφωνία επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα και η διενέργεια εκλογών, τις οποίες η Ν.Δ. θα κερδίσει, θα εμποδίσει αυτή την ανήκεστη εθνική βλάβη.

Η κυβέρνηση εκπέμπει αισιοδοξία ότι μπορεί να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ακόμη και χωρίς τον κ. Καμμένο. Το θεωρείτε εφικτό; Και πόσο πιθανό θεωρείτε να μπορέσει να εξαντλήσει τη θητεία της με ή χωρίς τους ΑΝ.ΕΛ.;

Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι Τσίπρας και Καμμένος βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση. Ηδη ο ίδιος ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει πως θα βάλει, κατά την ψηφοφορία, κομματική πειθαρχία «αλλά αν ένας ή δύο ψηφίσουν, καλό τους ταξίδι». Εχει, επομένως, προαναγγείλει την απόκλιση από την κομματική πειθαρχία. Παρ’ όλα αυτά, δεν απαιτεί την απομάκρυνση υπουργών που ο ίδιος έχει διορίσει – απλά προαναγγέλλει ότι θα τους διαγράψει αφού… ψηφίσουν! Και το σημαντικότερο: Διατηρεί στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τον κ. Παπαχριστόπουλο, ενώ είναι γνωστό ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αποτελεί τη «φωνή» του προέδρου του κόμματος στο Κοινοβούλιο και, επομένως, πρέπει να ταυτίζεται απόλυτα μαζί του. Δεν νοείται διαφωνία κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με τον πρόεδρο του κόμματος. Γι’ αυτό και είναι το μόνο αξίωμα που προκύπτει από διορισμό και όχι από εκλογική διαδικασία. Παίζουν θέατρο εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων για να εξυπηρετήσουν προσωπικές και κομματικές ιδιοτέλειες.

Η Ν.Δ. καταλογίζει στην κυβέρνηση αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση φαινομένων ανομίας, ακόμη και σε πανεπιστημιακούς χώρους, και δηλώνει πως η ίδια θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Με ποιον τρόπο;

Πολύ απλά, με την εφαρμογή των νόμων!

Keywords
Τυχαία Θέματα