Σ. Αναστασιάδης: Δεν πρέπει να αφήσουμε ξανά την Ελλάδα στην τύχη της

«Στις 7 Ιουλίου δεν πρέπει να αφήσουμε ξανά την Ελλάδα στην τύχη της», σημειώνει σε συνέντευξή του στο Thestival.gr o βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, Σάββας Αναστασιάδης.

Ο

Σάββας Αναστασιάδης μιλάει για το διακύβευμα των εκλογών και παρουσιάζει, ακόμη, το σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών σημειώνει ότι «θα πιέσουμε μέχρι ακύρωσης κάθε πτυχής που πλήττει τη Μακεδονία».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάββα Αναστασιάδη στο Thestival.gr:

-Αρκετοί υποστηρίζουν ότι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι οι πιο κρίσιμες εθνικές εκλογές της μεταπολίτευσης. Συμφωνείτε με αυτήν την άποψη;

Σε πολιτικό επίπεδο ναι, συμφωνώ απόλυτα.

Από τη μια ο κύριος «goback κυρία Μέρκελ» που ήθελε να βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ και σήμερα φορά προβιά ευρωπαίου κι από την άλλη η πολιτική παράταξη που το 2015 κράτησε τη χώρα όρθια και μέσα στην Ευρώπη.

Από τη μια οεπί δεκαετίες εχθρός του επιχειρείν που σήμερα υπόσχεται… επενδύσεις και από την άλλη η μεγάλη παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Από τη μια ο δεδηλωμένος άθεος που ευκαιριακά σήμερα εμφανίζεται ως φίλος της Εκκλησίας και από την άλλη η παράταξη που αναγνωρίζει διαχρονικά και συνταγματικά τη στενή σχέση του ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία.

Από τη μια ο θαυμαστής του Μαδούρο που καταπατά συνεχώς κάθε έννοια δημοκρατίας χάριν του κομματισμού και από την άλλη η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που σέβεται απαρέγκλιτα τους θεσμούς.

Από τη μια ο κολλητός του Καρανίκα και των Πολάκηδων κι από την άλλη ο οπαδός της αξιοσύνης και της αξιοκρατίας.

Από τη μια ο οπαδός των επιδομάτων και των συσσιτίων κι από την άλλη εκείνος που προτιμά μια θέση εργασίας αντί για ένα επίδομα.

Από τη μια ο εθνομηδενιστής που ξεπούλησε τη Μακεδονία στους εθνικιστές των Σκοπίων, εκχωρώντας εθνότητα, γλώσσα και κρατική οντότητα κι από την άλλη η μεγάλη πατριωτική παράταξη που υπερασπίζεται με σθένος τα εθνικά θέματα.

Από τη μια αυτός που διχάζει χωρίς δισταγμό τον ελληνικό λαό κι από την άλλη η παράταξη που ιστορικά συμφιλιώνει και ενώνει τους Έλληνες.

Από τη μια ο λαϊκισμός κι απ’ την άλλη η υπευθυνότητα.

Αυτοί είναι οι δύο διαφορετικοί κόσμοι, αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία κανείς δεν πρέπει να παραβλέψει στις 7 Ιουλίου για να μη βρεθεί αύριο να αναρωτιέται πως έγινε έτσι η Ελλάδα μας…

-Τι κρίνεται, πιστεύετε, την ερχόμενη Κυριακή; Ποιο είναι το διακύβευμα;

Το διακύβευμα είναι διπλό και απόλυτα ξεκάθαρο. Από τη μια όσα αναφέραμε πιο πάνω, ποιον κόσμο επιλέγουμε. Αυτόν που οδηγεί πίσω, σε καταστάσεις που κανείς μας δεν επιθυμεί να ζήσει ή το δρόμο που οδηγεί την Ελλάδα με ασφάλεια στο μέλλον;

Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη κρίσιμο στοιχείο, το οποίο δεν είναι φόβητρο, αλλά μια αλήθεια που οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποκρύψει με κάθε τρόπο. Στις 7 Ιουλίου ο ελληνικός λαός καλείται να ξεπεράσει και το τελευταίο ανάχωμα που βάζει ο Τσίπρας στην πατρίδα μας: να δώσει αυτοδυναμία στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες, μιας και το αντίθετο θα οδηγήσει σε νέες εκλογές με απλή αναλογική. Και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι θα σημαίνει αυτό για τη χώρα. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι στο μπάχαλο που θέλει να επιβάλλει στη χώρα ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και το έχουμε δηλώσει πολλές φορές.

-Τι σημαίνει εκλογές με απλή αναλογική;

Η χώρα θα μπει σε περιπέτειες, θα υπάρξει ακυβερνησία με όσα προβλήματα αυτή συνεπάγεται. Θα παρατείνει την αστάθεια και την αβεβαιότητα στον τομέα του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας. Και η αναστροφή θα είναι δύσκολη έως αδύνατη πια.

-Φοβάστε την αποχή;

Η αποχή δεν είναι λύση. Θα θυμίσω απλώς ότι στις κρίσιμες εθνικές εκλογές του 2009 και του 2014, η μεγάλη αποχή και οι επιλογές ψήφου αντίδρασης καθόρισαν την πορεία της χώρας μας για πολλά χρόνια και μάλιστα με όχι θετικό τρόπο. Και τις δύο φορές οι πολίτες με την αποχή απλώς δεν καταδίκασαν τα ανίερα παιχνίδια με τους θεσμούς και συγκεκριμένα με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ψήφος είναι κορυφαία στιγμή για έναν πολίτη σε μια δημοκρατία. Είναι η δυνατότητά του να επηρεάσει αποφασιστικά τα πράγματα. Ας δούμε τι έγινε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη με την εκλογή του Ιμάμογλου. Η ψήφος των πολιτών είναι το σημάδι ότι η δημοκρατία λειτουργεί.

Για όλα αυτά λοιπόν, στις 7 Ιουλίου δεν πρέπει να αφήσουμε ξανά την Ελλάδα στην τύχη της. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσίπρας επέλεξε να κάνει εκλογές στην καρδιά του καλοκαιριού. Ποντάρει στην αποχή. Προσπαθεί να αποφύγει την λαϊκή ετυμηγορία, να τη «χαλιναγωγήσει», να τη «νοθεύσει». Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή για τον τόπο είναι στο χέρι όλων μας!

Οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν και πάλι τις επιλογές τους. Να μην χαραμίζουν την ψήφο τους σε μικρά κόμματα τα οποία γεννήθηκαν μέσα σ΄ ένα περιβάλλον οργής, αλλά δεν έχουν ρόλο να παίξουν στη νέα φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματιζόμαστε.

-Τι το διαφορετικό μπορεί να κάνει στον τομέα της οικονομίας η ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια ήταν ένα ακόμη μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα. Οι δέκα μήνες που ακολούθησαν ως σήμερα χαρακτηρίζονται από τις συνειδητές κυβερνητικές επιλογές της υπερφορολόγησης και της εσωτερικής στάσης πληρωμών, που οδήγησαν και πάλι σε αδιέξοδο την ελληνική οικονομία.

Συνεχίζουμε να παραμένουμε υπό υψηλή εποπτεία ενώ οι οφειλές των πολιτών στην εφορία συνεχίζουν να διογκώνονται και έχουν ξεπεράσει πλέον τα 104 δισ. ευρώ, με τον έναν στους δύο φορολογούμενους να έχει ληξιπρόθεσμα χρέη και με 1,2 εκατομμύρια πολίτες να έχουν υποστεί κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Οι υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες συνεχώς αυξάνονται και αγγίζουν τα 2,4 δισ. ευρώ, με την κυβέρνηση να τις χρησιμοποιεί για να εμφανίζει δήθεν πλεονάσματα στην οικονομία. Την ίδια ώρα, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υποεκτελείται συστηματικά από το 2016.

Για ποια έξοδο από το μνημόνιο μιλάμε; Είναι απλώς άλλο ένα μεγάλο ψέμα του μεγάλου ψεύτη…

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει μία άλλη πολιτική, οικονομικά πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη. Μια πολιτική που θα μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, θα τονώσει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και θα προσελκύσει επενδύσεις, ώστε η χώρα να πετύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, να δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η μέριμνα για τους πιο αδύναμους.

Έχουμε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς. Ο κ. Τσίπρας έχει… γεμίσει τον τόπο με επιδόματα και με συσσίτια, γιατί θέλει τους πολίτες εξαρτημένους από την εξουσία του.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης, έχουμε την ωριμότητα για ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης της χώρας. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε την ιδιωτική οικονομία για να δημιουργήσουμε δουλειές. Ξέρουμε πώς θα μειώσουμε τους φόρους, ξέρουμε πώς θα στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας. Η ευημερία την οποία θα δημιουργήσουμε, θα αφορά όλους, πρωτίστως τους εργαζόμενους, τους πολίτες, τον ελληνικό λαό.

-Πώς σχολιάζετε την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο κ. Τσίπρας και τα μηντιακά του όργανα έκαναν τα fakenews εργαλείο προπαγάνδας για να κρύψουν την κυβερνητική ανυπαρξία και ανικανότητα. Έχει δύο χρόνια τώρα. Αλλά βεβαίως παρακολουθούμε μια προεκλογική καμπάνια πρωτόγνωρη. Ο Τσίπρας και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλούν για το έκαναν και τι θα κάνουν αυτοί αλλά βάζουν λόγια στο στόμα του Κυριάκου Μητσοτάκη τα οποία δεν τα είπε ποτέ! Λένε ψέματα καθημερινά και τα… σχολιάζουν! Έχουν φτιάξει ένα σκιάχτρο και το πολεμάνε λυσσαλέα, μακριά φυσικά από την πραγματική ζωή. Την πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας είχε αυταπάτες ήταν καταστροφικό. Δεν θέλει κανείς να το ξαναζήσει. Και δε θα το ξαναζήσει.

Υπάρχει ένα ούριος άνεμος πολιτικής αλλαγής ο οποίος δεν αναστρέφεται με τίποτε!

-Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα θέμα που φαίνεται ότι απασχολεί ιδιαίτερα τους Θεσσαλονικείς και γενικά τους κατοίκους της Μακεδονίας. Ποια θα είναι η δική σας στάση εφόσον η ΝΔ είναι η επόμενη κυβέρνηση;

Ό,τι περιθώρια ακύρωσης υπάρχουν θα τα εξαντλήσουμε. Τα αποτελέσματα της στάσης της νέας κυβέρνησης θα τα δείτε άμεσα. Γιατί θα σταθούμε κριτικά απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, υπερασπιζόμενοι τα απαράγραπτα εθνικά μας δίκαια. Θα φανεί αυτό μέσα από τις επιτροπές, όπου οι Σκοπιανοί θα πρέπει να αλλάξουν τις αλυτρωτικές τους και σφετεριστικές τους απόψεις.

Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Θα πιέσουμε μέχρι ακύρωσης κάθε πτυχής που πλήττει τη Μακεδονία μας. Καμία υποχώρηση σε κανένα θέμα που αφορά την ιστορία του τόπου μας. Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά και αυτό είναι το δύσκολο: ο Τσίπρας δεν έκανε απλώς μια κακή συμφωνία, εκχώρησε εθνότητα, γλώσσα και κρατική οντότητα δεσμεύοντας τη χώρα με βάση το διεθνές δίκαιο. Συναισθηματικά δεν τη δεχόμαστε, θα φτάσουμε μέχρι και την κατάργηση.

-Εκλέγεστε βουλευτής β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης από το 2007. Τι θα λέγατε στους πολίτες της περιφέρειάς σας για να σας ψηφίσουν ξανά;

Θα σας έλεγα ότι είμαι ένας βουλευτής που βρίσκεται διαρκώς κοντά στους συμπολίτες του. Σ’ αυτούς δεν χρειάζεται να το πω, το ξέρουν, το βλέπουν. Με πολλούς από αυτούς έχουμε γίνει φίλοι πια, έχουμε προσωπική σχέση, δεν είναι απλοί ψηφοφόροι, τα λέμε καθημερινά, όχι μόνο Χριστούγεννα, Πάσχα κι εκλογές.

Στη 12ετή πορεία μου ως βουλευτής είχα πυξίδα ένα πλαίσιο αρχών και αξιών που δεν το θυσίασα και δεν θα το θυσιάσω ποτέ και για τίποτε. Δεν υπέκυψα ποτέ στη γοητεία της εξουσίας, πολιτεύτηκα πάντα με οδηγό το συμφέρον της Πατρίδας και των πολιτών. Για να δώσω στην πολιτική την αξία και τον δυναμισμό που έχει χαθεί. Δεν φοβήθηκα ποτέ τις ρήξεις όταν χρειάστηκε. Έδωσα μεγάλη μάχη ακόμη και κόντρα στην κυβέρνησή μου για να μη καταργηθεί το αίτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής και το πέτυχα. Έδωσα, δίνω και θα δίνω σκληρή μάχη για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Αμετακίνητος στις εθνικές θέσεις, χωρίς πατριδοκαπηλεία. Υπερασπίσθηκα με σθένος τα Εθνικά συμφέροντα και ζήτησα την απέλαση του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή, όταν διαπίστωσα ότι αντιμάχεται τα εθνικά συμφέροντα. Ήμουν ο μόνος Έλληνας βουλευτής που τόλμησε να παραστεί, μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Αλβανίας. Και έσωσα την τιμή της χώρας. Αυτά είναι για μένα στάση ζωής. Είναι πολιτική με αρχές.

Στη β’ περιφέρεια το όνομά μου συνεπάγεται ενδιαφέρον, ενέργεια, εμπιστοσύνη. Όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει εκατοντάδες ερωτήσεις για θέματα που προβληματίζουν του συμπολίτες μου, θέματα αγροτικά, των ψαράδων, υγείας, συγκοινωνίας, τουρισμού ακόμη και θέματα που αφορούν την αυτοδιοικητική δομή.

Είναι άνθρωποι που παλεύουν μακριά από τα αστικά κέντρα να λυθούν προβλήματα και να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια, διεκδικώντας το καλύτερο γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Γι’ αυτό τους τιμώ…

Keywords
ελλαδα, ξανα, τυχη, νεα δημοκρατια, θεσσαλονικη, εκλογες, μερκελ, επιδοματα, επιδομα, σκοπια, συριζα, τσιπρας, σημαίνει, λύση, νέα, μνημονιο, Χριστούγεννα, πασχα, κομοτηνη, κηδεία, συγκοινωνιες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, πασχα 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, θεμος αναστασιαδης, νίκος αναστασιάδης, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, εκλογες 2015, κομματα, αποτελεσματα, βουλευτες, τι σημαινει, δημοκρατια, εφορια, θεμα, κοντρα, κωνσταντινουπολη, οικονομια, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, σθενος, ψεμα, ψεματα, ωρα, αθεος, αξιοπρεπεια, βρισκεται, γινει, γλωσσα, γοητεια, δυνατοτητα, δειτε, δικη, δομη, δωσει, διπλο, εγινε, ευρω, ειπε, εκρηκτικο, ενεργεια, εννοια, επενδυσεις, ευημερια, ευρωπη, εχθρος, ζωη, ζωης, κηδεία, ιδια, η δικη, θεσεις εργασιας, θετικο, κυβερνηση, κυρια, κλιμα, λύση, λογια, μακεδονια, μακρια, μεριμνα, μηνες, παντα, ονομα, ωριμοτητα, ορθοδοξια, παιδια, περιβαλλον, πυξιδα, προβληματα, ρολο, σαββας, συγκεκριμενα, στομα, σχεδιο, τιμη, υψηλη, φυσικα, φορα, χερι, ασφαλεια, δουλειες, ερωτησεις, εθνικα θεματα, φιλοι, χωρα, ιδιαιτερα, καρδια, κωνσταντινου, κυριακου, οργανα, σημαίνει, θεματα, θεσεις, υγειας, βεβαιως
Τυχαία Θέματα