Ρωσία: Οι δικηγόροι του ηθοποιού Ουστίνοφ ζητούν την απόσυρση των κατηγοριών που τον βαρύνουν

Οι δικηγόροι του Ρώσου ηθοποιού Πάβελ Ουστίνοφ, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση για "βιαιοπραγίες" σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης, ζήτησαν σήμερα από δικαστήριο της Μόσχας να αποσυρθούν οι κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Ο 23χρονος Ουστίνοφ καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε φυλάκιση 3,5 ετών για την πρόκληση τραυματισμού σε έναν αστυνομικό κατά την σύλληψή του στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που έγινε στα τέλη Ιουλίου και δεν είχε λάβει την έγκριση

της Μόσχας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έπειτα από μια μεγάλη εκστρατεία κινητοποίησης υποστηρικτών του νεαρού ηθοποιού και ένα εξαιρετικά σπάνιο αίτημα από τη ρωσική εισαγγελία να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης, δικαστήριο έδωσε εντολή την περασμένη εβδομάδα για την απελευθέρωσή του εν αναμονή της εξέτασης της έφεσής του σήμερα Πέμπτη.

Ο νεαρός άνδρας δηλώνει ότι ούτε καν μετείχε στη διαδήλωση. "Δεν είμαι ένοχος και δεν οφείλω να απολογηθώ", σημείωσε σήμερα. Κατά την ακροαματική αυτή διαδικασία, η εισαγγελία επανέλαβε το αίτημά της να αποκλειστεί μια ποινή φυλάκισης.

Το εφετείο ανέβαλε σήμερα την λήψη απόφασης για τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρίσκεται εκεί. Το δικαστήριο αιτιολόγησε την αναβολή αυτή στηρίζοντάς την στην "απουσία των τεχνικών μέσων που θα επέτρεπαν να παρουσιαστούν τα βίντεο που κατατέθηκαν".

Οι υποστηρικτές του Ουστίνοφ ξεσηκώθηκαν αντιδρώντας κυρίως στο γεγονός ότι η δικαιοσύνη αρνήθηκε να εξετάσει βίντεο, το οποίο αποδεικνύει, σύμφωνα με τους ίδιους, την αθωότητα του νεαρού άνδρα.

Η καταδίκη του πυροδότησε μεγάλες κινητοποιήσεις υπέρ του, στις οποίες μετείχαν δεκάδες διασημότητες της τηλεόρασης, καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές, καθηγητές, ακόμη και ιερείς.

Ο Ουστίνοφ είναι ο έκτος άνθρωπος που καταδικάστηκε σε βαριά ποινή για "βιαιοπραγίες" στις κινητοποιήσεις που συγκλόνισαν την ρωσική πρωτεύουσα αυτό το καλοκαίρι και ήταν οι μαζικότερες που έχουν γίνει από το 2012.

Η αντιπολίτευση κάλεσε τους πολίτες να μετάσχουν σε νέα διαδήλωση, για την οποία έχει δοθεί η έγκριση των αρχών, αυτήν την Κυριακή στη Μόσχα με αίτημα την απελευθέρωση των "πολιτικών κρατουμένων".

Keywords
Τυχαία Θέματα