Ισχυρός σεισμός 5.9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κωνσταντινούπολη

Πανικό και τρόμο προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που συνέβη το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη. 

Σύμφωνα με το Ευρω-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν 5.9 ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Καντιλί στην Κωνσταντινούπολη το μέγεθος 5.7 ρίχτερ. Στο παρόν στάδιο οι πληροφορίες για το μέγεθος του σεισμού είναι συγκεχυμένες. 

Το

επίκεντρο ήταν η Σηλυβρία της ανατολικής Θράκης, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Έχουν σημειωθεί 15 μετασεισμοί μέχρι στιγμής με τον μεγαλύτερο 4.1 ρίχτερ.

Μιναρές σε τζαμί κατέρρευσε στη συνοικία Αβτζιλάρ της Κωνσταντινούπολης, ενώ για προληπτικούς λόγος αποφασίστηκε η εκκένωση όλων των σχολείων στην Κωνσταντινούπολη και επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους.

Στο Μπάγτζιλαρ της Κων/λης υπάρχουν πληροφορίες για κατάρρευση ενός κτιρίου.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων και Καταστροφών, προειδοποιεί τους κατοίκους να μην μπαίνουν μέσα σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι σε κάποιες περιοχές η τηλεφωνική επικοινωνία έχει διακοπεί. Πολύς κόσμος έχει βγει στους δρόμους τρομαγμένος.

Πριν από λίγες ημέρες, είχε σημειωθεί ξανά σεισμός μεγέθους 4.8 ρίχτερ πάλι στην Κωνσταντινούπολη, τον οποίο οι Τούρκοι σεισμολόγοι είχαν χαρακτηρίσει ως κύριο σεισμό.

Bir an ciddi anlamda gidiyoruz sandım #istanbul #deprem pic.twitter.com/znoAulyDKn

— Barış Şişik (@BarisSisik63) September 26, 2019

İstanbul'daki depremden görüntüler#deprem #istanbul pic.twitter.com/F2AjjFGEbV

— Az Önce Oldu (@azonceolducom) September 26, 2019

#Deprem anında yapılması gerekenler çayınızı alın ve kaçın. afsgsfaffs pic.twitter.com/4LF7nOilhY

Keywords
Τυχαία Θέματα