Ρ. Σβίγκου: Κρεσέντο γελοιοποίησης της ΝΔ η τροπολογία για τις συντάξεις - Στο τέλος της 4ετιας οι εκλογές

Την εκτίμηση πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία επανέλαβε σε συνέντευξη που παραχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη στάση του Πάνου Καμμένου.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα η κα Σβίγκου αναφέρθηκε επίσης στην τροπολογία της αξιωματικής

αντιπολίτευσης για τις συντάξεις, την οποία και χαρακτήρισε «κρεσέντο γελοιποίησης της ΝΔ».

«Αν οι εκλογές γίνονταν με βάση τη βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν, θα είχαν γίνει μέχρι τώρα γύρω στις δέκα φορές. Από τότε που εκλέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης αρχηγός της ΝΔ, σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του έχει ζητήσει εκλογές. Ο κ. Καμμένος έχει απαντήσει στην παραφιλολογία λέγοντας ότι θα στηρίξει μέχρι τέλους τον πρωθυπουργό και μέχρι τέλους τα δυο κόμματα θα πορευτούν ως τη λήξη της τετραετίας, το φθινόπωρο του '19» δήλωσε χαρακτηριστικά, η κ. Σβίγκου.

Σε ερώτηση για τις τάσεις που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις τόνισε «το καλύτερο και πιο αξιόπιστο εργαλείο που έχει ένα κόμμα είναι η επαφή του με την κοινωνία και θα σας έλεγα ότι με δεδομένο ότι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης έχει επιτευχθεί, η έξοδος από τα μνημόνια και ανόρθωση της οικονομίας, όσο περνά ο καιρός και αποτυπώνονται οι θετικοί δείκτες και το τέλος της επιτροπείας στην καθημερινότητα των πολιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ και θα συσπειρώνει τις δυνάμεις του, αλλά και θα μπορεί να αυξάνει την επιρροή του στην κοινωνία» υπογράμμισε η κ. Σβίγκου σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις και υπενθυμίζοντας πως έχουν διαψευστεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων λέγοντας ότι «οι περικοπές αυτές ήταν για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ήρθαν στο τραπέζι μετά από απαίτηση του ΔΝΤ, το οποίο διαφωνούσε με τις προβλέψεις των Ευρωπαίων για επίτευξη πλεονάσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, διαπραγματεύτηκαν σκληρά για να μην περάσει αυτό το μέτρο και αυτό που καταφέραμε ήταν να υπάρξουν τα θετικά αντίμετρα. Και αν θυμάστε εκείνη την περίοδο της διαπραγμάτευσης, θα θυμάστε και την πίεση που ασκούσε η ΝΔ για να κλείσει η αξιολόγηση με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και χωρίς την ψήφιση των αντίμετρων. Πλέον στη νέα φάση που μπαίνει η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία, μετά τις 20 Αυγούστου η ελευθερία κινήσεων είναι πολύ μεγαλύτερη πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιλέγει τα μέτρα επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων για 3,5%, οπότε θα βάλει στο τραπέζι τη μη μείωση των συντάξεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα