Πυροσβεστική: Μεγάλη άσκηση "Διά Πυρός 2019" στην Πάρνηθα

«Διά Πυρός 2019» ονομάζεται η φετινή πανελλαδική άσκηση στο πλαίσιο επιχειρησιακής ετοιμότητας για την αντιμετώπιση μεγάλης πυρκαγιάς, σε πραγματικές συνθήκες, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με ενεργή κι αναβαθμισμένη συμμετοχή της Δασικής Υπηρεσίας, σε ρόλο συνεργασίας της με το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως προβλέπεται από την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου.

Για την Αττική, το Π.Σ., που

διοργάνωσε τη συγκεκριμένη άσκηση σε όλη την Ελλάδα, επέλεξε τη βαριά πληγωμένη από πολλές πυρκαγιές στο παρελθόν περιοχή, τη Ντάρδιζα της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το παρών έδωσαν η Όλγα Γεροβασίλη, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, η ηγεσία της Πυροσβεστικής κι εκπρόσωποι της περιφέρειας, του δήμου Αχαρνών, της Δασικής Υπηρεσίας, εθελοντικών οργανώσεων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, η κ. Γεροβασίλη ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους τους συμμετέχοντες στον μηχανισμό της αντιπυρικής προστασίας κι ένα καλό καλοκαίρι από πλευράς πυρκαγιών, ενώ τόνισε ότι κάθε χρόνο ενισχύεται το Πυροσβεστικό Σώμα και πως το υπουργείο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της επιχειρησιακής κατάστασης.

«Ο σχεδιασμός επί χάρτου με την πραγματική άσκηση ετοιμότητας προφανώς έχουν διαφορά. Η άσκηση ετοιμότητας είναι αυτή μέσω της οποίας μπορεί κανείς να δει τον επιτυχημένο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, την αποτελεσματικότητα των μέσων και του επιχειρησιακού σχεδιασμού και βεβαίως τυχόν προβλήματα και μεταβολές οι οποίες πρέπει να προκύψουν στον συνολικό σχεδιασμό» ανέφερε η υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελλος εστίασε στον ρόλο της Δασικής Υπηρεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και στην πρόληψη των πυρκαγιών. Όπως ανέφερε, είναι ήδη σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα πρόληψης και 5.066 εργαζόμενοι βρίσκονται στο πεδίο για έργα προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα