Πυροσβεστική: Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο - Ζητήσαμε ευρωπαϊκή βοήθεια, αρνητικά απάντησε η Γαλλία

Όπως ενημέρωσε πριν από λίγο επίσημα η πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά δεν κατέστη δυνατό να περιοριστεί και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Μάλιστα η Ελλάδα έχει ήδη καταθέσει αίτημα για βοήθεια από το εξωτερικό, με τη Γαλλία να απαντά αρνητικά και την Κύπρο να στέλνει 60 πυροσβέστες στη χώρα μας για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

"Η πυρκαγιά

δεν κατέστη δυνατό να ανακοπεί στον άξονα Καλάμου - Μικροχωρίου και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, κατευθυνόμενη νοτιοδυτικά. Εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά με τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης και συνδυασμό με τις συνεχείς αλλαγές του ανέμου, αναπτύσσεται πολύ γρήγορα.

Η χώρα μας υπέβαλε αίτημα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για διεθνή συνδρομή σε εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα για δύο ζεύγη αεροσκαφών τύπου CL-415. Η Γαλλία που διαθέτει μονάδες εναερίων μέσων απάντησε αρνητικά, λόγω των πολλών πυρκαγιών στη χώρα της. Η Κύπρος προσφέρθηκε να στείλει 60 πυροσβέστες, αίτημα που έγινε αποδεκτό και μεταβαίνει στην Κύπρο αεροσκάφος C-130 προκειμένου να τους μεταφέρει", τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Δείτε το βίντεο του enikos.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα