Ρωσία: Οικονομικό σκάνδαλο συγκλονίζει τον μεγαλύτερο όμιλο αντιπροσωπιών της χώρας

Στο στόχαστρο της ρωσικής δικαιοσύνης έχει βρεθεί ο μεγαλύτερος όμιλος αντιπροσωπιών της χώρας, η Rolf. Η εταιρεία μετρά 62 εκθεσιακούς χώρους σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη και παράλληλα είναι και ο επίσημος εισαγωγέας Mitsubishi στη Ρωσία.

Η υπόθεση αφορά την παράνομη (όπως λέγεται) μεταφορά ποσού 4 δις

ρουβλίων (περίπου $ 63,5 εκατ.) στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το drive.gr, ο ιδρυτής της εταιρείας Sergey Petrov (φωτογραφία επάνω) και κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι το 2014 μεθόδευσαν την αγορά μετοχών της Rolf από μια εταιρεία στην Κύπρο που ελέγχεται από τον Petrov σε τιμή πολύ υψηλότερη από την πραγματική.

Η εξεταστική επιτροπή που έχει αναλάβει τις έρευνες δήλωσε – σύμφωνα με το πρακτορείο Tass - ότι η αγοραπωλησία ήταν κατευθυνόμενη και υπερκοστολογημένη με στόχο ο Petrov να προσποριστεί τα χρήματα.

Η εταιρεία Rolf δήλωσε ότι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει υπέρ της εταιρείας στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς όπως θα αποδειχθεί η Rolf δραστηριοποιείται με διαφάνεια τηρώντας όλους τους νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Παράλληλα δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές και πως η τιμή στην οποία διατέθηκε η μετοχή στην κυπριακή εταιρεία δεν ήταν «φουσκωμένη».

Η Rolf πούλησε 96.670 οχήματα στη Ρωσία πέρυσι, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 91.693 αυτοκινήτων από το 2014, πριν από πρόσφατη οικονομική κρίση στη χώρα που έριξε τις πωλήσεις αυτοκινήτων. Η εταιρεία πωλεί οχήματα από 22 μάρκες και απασχολεί πάνω από 8.000 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα