Ψαλίδα: Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να την μειώσετε

Θέλετε τα μαλλιά σας να είναι καλοχτενισμένα. Κάθε μέρα. Αρκετές πετυχαίνετε αφού φρεσκάρετε το χτένισμα κάθε πρωί με τη βούρτσα και το πιστολάκι ή το σίδερο για ίσιωμα και μπούκλες.

Ως εδώ όλα καλά. Η μπούκλα είναι ανάλαφρη κι ωραία ή τα μαλλιά είναι sleek και γυαλιστερά. Κάπου εκεί όμως κάνει την εμφάνιση της η ψαλίδα. Δεν μπορεί καμία γυναίκα να την αποφύγει εκτός αν απέχει εντελώς από το styling. Πράγμα απίθανο.

Γιατί ο σημαντικότερος λόγος εμφάνισης της ψαλίδας είναι οι συσκευές θερμότητας

που καταστρέφουν τις άκρες και τις κάνουν να σπάνε. Εκτός όμως από το πιστολάκι και το σίδερο υπάρχουν και κάποιες άλλες δικές σας, καθημερινές συνήθειες που δημιουργούν το ανεπιθύμητο φαινόμενο.

Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να ξεκινήσετε από τα βασικά. Αρχικά πρέπει κάθε 2-3 μήνες να καθαρίζετε την ψαλίδα και να κόβετε τις άκρες των μαλλιών. Και μην σκεφτείτε ότι με αυτό τον τρόπο δεν επιτρέπετε στα μαλλιά σας να μακρύνουν γιατί αυτός είναι ένας μεγάλος μύθος. Αντίθετα όταν η τρίχα είναι καθαρή από ψαλίδα και σπάσιμο τότε αναπτύσεται ευκολότερα και με τον σωστό τρόπο.

Κανόνας 1ος: Κάθε φορά που θέλετε να φορμάρετε τα μαλλιά σας πρέπει προηγουμένως να απλώσετε ένα προϊόν κατά της θερμότητας. Είναι ότι καλύτερο αφού δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας στα μαλλιά και δεν επιτρέπει στις υψηλές θερμοκρασίες των συσκευών να καταστρέψουν την τρίχα.

Κανόνας 2ος: Θα πρέπει να αντικαταστήσετε τη βούρτσα με μια χτένα. Το βούρτσισμα των νωπών μαλλιών σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ότι χειρότερο αφού η υγρασία τα κάνει εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Με τη σωστή χτένα και με απαλές κινήσεις μπορείτε να χτενίσετε και να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας ανώδυνα.

Κανόνας 3ος: Ξεχάστε την πετσέτα. Το εννοώ; θα σας εξηγήσω ευθύς αμέσως. Η τριβή της τρίχα με την πετσέτα κατά τη διάρκεια του σκουπίσματος ενισχύει το σπάσιμο στις άκρες. Είναι καλύτερο λοιπόν να χρησιμοποιείτε ένα παλιό βαμβακερό t shirt.

Πηγή: faysbook.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα