Πρωτάθλημα "Ευγένιος Γκέραρντ" στην Κρήτη

Τη μνήμη του Ολλανδού προπονητή, που στιγμάτισε το κρητικό και γενικότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο, θέλησε να τιμήσει η ΕΠΣ Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια αρχή πήρε την απόφαση να δώσει το όνομά του στο Παιδικό Πρωτάθλημα που ξεκινά το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση:

«Ο Ευγένιος Γκέραρντ ήταν ο άνθρωπος-προπονητής που άλλαξε τη μοίρα όχι μόνο του ΟΦΗ αλλά ολόκληρου του κρητικού ποδοσφαίρου. Επί των ημερών του, δεκάδες ταλέντα από το νησί

πέρασαν από τα χέρια του, αναδείχτηκαν ως ποδοσφαιριστές, φόρεσαν τη φανέλα του ΟΦΗ και της Εθνικής Ελλάδας, μας έκαναν υπερήφανους.

Έδινε μεγάλη βάση στις υποδομές, παρακολουθούσε ανελλιπώς τους αγώνες των παιδικών και εφηβικών ομάδων και είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα πρότυπο έργο παραγωγής ποδοσφαιριστών.

Αποτέλεσε έναν δάσκαλο-παιδαγωγό και γι’ αυτό οι ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν μαζί του τον θεωρούν απλά όχι προπονητή τους αλλά ποδοσφαιρικό τους πατέρα.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου ως ελάχιστο φόρο τιμής στον έργο και στην παρακαταθήκη που άφησε πίσω του, αποφάσισε να ονομάσει «Ευγένιος Γκέραρντ» το Παιδικό Πρωτάθλημα που ξεκινά το σαββατοκύριακο 13-14 Ιανουαρίου και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης…».

Keywords
Τυχαία Θέματα