Πρόστιμο-ρεκόρ 2,42 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Google

Πρόστιμο-ρεκόρ, ύψους 2,42 δισ. ευρώ, επέβαλαν στην Google οι αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την κατηγορία ότι ευνοεί τη δική της υπηρεσία αγορών στο διαδίκτυο Google Shopping στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η απόφαση θα μπορούσε να επιφέρει ευρύτερες αλλαγές στον τρόπο που η Google σχεδιάζει τα αποτελέσματα αναζήτησης στην Ευρώπη καθότι δημιουργεί πιθανό

προηγούμενο για άλλες υπηρεσίες αναζήτησης όπως τα ταξίδια και οι χάρτες, τα οποία ελέγχονται επίσης από την ΕΕ.

Ας σημειωθεί ωστόσο ότι η Google, εφόσον το επιλέξει, μπορεί να προσβάλει την απόφαση στα ανώτατα δικαστήρια της Ένωσης.

Η απόφαση είναι η πρώτη που βγαίνει από τις τρεις ξεχωριστές εν εξελίξει έρευνες της Κομισιόν στις πρακτικές της Google. Η ΕΕ συνεχίζει να διερευνά την Google για το λειτουργικό σύστημα Android αλλά και την υπηρεσία διαφημίσεων Adsense.

Τι απαντά η Google

Ο Kent Walker, Senior Vice President and General Counsel της Google, δηλώνει σχετικά:

"Όταν κάνετε αγορές μέσω του διαδικτύου θέλετε να βρίσκετε τα προϊόντα που ψάχνετε γρήγορα και εύκολα. Και οι διαφημιζόμενοι θέλουν επίσης να προωθήσουν τα ίδια αυτά προϊόντα. Για τον λόγο αυτό, η Google εμφανίζει διαφημίσεις αγορών, συνδέοντας τους χρήστες μας με χιλιάδες διαφημιζόμενους, μεγάλους ή μικρούς, με τρόπους που να είναι χρήσιμοι για όλους.

Με σεβασμό στις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαφωνούμε με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Θα εξετάσουμε λεπτομερώς την απόφασή της Επιτροπής καθώς σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε προσφυγή και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε σαφείς τις θέσεις μας"

Πηγή: Capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα